Voor ondernemers

Microsoft365 abonnementen

IT aanspreekpunt

Martin Huiszoon
Regelmatig zien wij een bedrijf licenties gebruiken die zij niet nodig hebben.

– Ruben Talman: Uw Microsoft365 specialist

Keuzewijzer

Microsoft heeft voor het Microsoft365 product ontzettend veel smaken ontwikkeld. Daarnaast is er ook nog onderscheid te maken in speciale abonnementen voor bedrijven met meer dan 300 medewerkers, scholen, overheidsinstellingen en non-profit organisaties. Het is ook nog mogelijk om licenties in één office365 te mixen of combineren.

Welk licentie(s) heb ik nodig?

Het type licentie dat benodigd is. Is dus volledig afhankelijk van het type organisatie en de functies die de medewerkers nodig hebben. Regelmatig zien wij een bedrijf licenties gebruiken die zij voor hen gebruik niet nodig hebben. Met als gevolg dat zij dus maandelijks veel te veel betalen.

Voor bedrijven

Microsoft365 Business Premium

De Business Premium licentie is in onze ogen het abonnement waarbij organisaties de meeste waar krijgen voor het geld. Naast de standaard applicaties die in het M365 Business Standard abonnement zitten komt dit abonnement met allerlei additionele beveiliging en beheer programma’s die het leven van de medewerkers (en ook de IT beheerder een stuk makkelijker maakt 😊).

Extra features van het Business Premium abonnement t.o.v. de Standard:

 • Beveiligd mailen. Geen Zivver of Zorgmail nodig.
 • Intune. Met deze tool is er de mogelijkheid om computers en mobiele apparaten te beheren ongeacht locatie. Denk aan het op afstand installeren van apps op alle apparaten tegelijk. Een leuke bijkomstigheid is dat er voor Intune geen VPN verbinding nodig is en dat fysieke servers voor vele organisaties overbodig worden.
 • Conditional Access. Bepaal de toegang tot bedrijfsgegevens op basis van Als/Dan regels. Als een medewerker elders dan kantoor probeert in te loggen. Vereis dan 2-Factor-Authenticatie.
 • Windows Auto-Pilot. Een tool die het makkelijker maakt om computers (opnieuw)werk klaar te maken voor nieuwe medewerker(s). Computers kunnen bij vele leveranciers “Auto-Pilot Ready” worden besteld. Bij het openen van de nieuwe laptop wordt de computer geheel automatisch werk klaar gemaakt met de apps en instellingen die de organisatie vereist.
 • Uitgebreide anti-spam/phising beveiliging

MS365 maakt standaard onderdeel uit van het totale ontzorgingspakket. Meer informatie?

voor ZZP’ers, Kleine en middelgrote bedrijven

Microsoft365 Business Standard

De Business Standard licentie is in onze ogen het start abonnement dat ieder bedrijf (met voornamelijk fulltimers) minimaal in zijn applicatie portfolio dient te hebben. Met het Standard abonnement krijgt iedere medewerker 20+ applicaties ter beschikking die de productiviteit en continuïteit flink ten goede komt.

Enkele features in het Standard abonnement:

 • De medewerkers krijgen zowel online als offline toegang tot de standaard Office applicaties. Waaronder Word/Excel/PowerPoint/Outlook
 • Bestanden en informatie kunnen gebruiksvriendelijk beschikbaar worden gesteld door het creëren van een SharePoint Intranet. Het intranet kan bekeken worden door elke medewerker en vanaf elk apparaat.
 • Medewerkers kunnen de back-up functie van OneDrive gebruiken. Hierbij worden de standaard computermappen zoals Documenten, Afbeelding en het Bureaublad veilig opgeslagen.
 • De e-mail beschikt over geavanceerde functies om het samenwerken te vereenvoudigen. Gebruik FindTime om snel een datum te prikken. Wijs actiepunten aan elkaar toe of geef collega’s inzage of gedelegeerde rechten op de agenda om eenvoudig afspraken in te kunnen plannen. 
 • Bied self-service aan via Microsoft Bookings zodat klanten via de website rechtstreeks een afspraak met een collega kunnen inplannen. De klant krijgt automatisch een uitnodiging voor de afspraak met de details.
 • Behoud controle over bedrijfsdata. De medewerker bepaalt het gewenste toegangsniveau. Bij een traditionele bijlage is de medewerker na het versturen de gehele controle kwijt en kan de ontvanger deze eenvoudig doorsturen.
 • Nog veel meer!

Overige licenties

Naast de eerder genoemde licenties zijn er nog tig andere soorten licenties beschikbaar zoals M365 Business Essentials, Exchange Online, Azure Information Protection etc.

Soms kan het voordeliger zijn om licenties te bundelen om een specifieke functie te realiseren die anders alleen maar in de duurste abonnementen aanwezig is. Het is tenslotte zonde om voor een parttimer de volledige prijs per maand te betalen als er maar één functie nodig is.

Veel gestelde vragen

Microsoft365 abonnement of kopen?

Het grootste verschil zit hem in de aanschaf. Microsoft365 is een abonnement waarbij je maandelijks een bedrag betaald, afhankelijk van het aantal apparaten en licenties. Wil je Microsoft365 kopen, dan betaal je dus niet onnodig meer voor producten die je niet gebruikt. Daarnaast ben je er van verzekerd dat je de nieuwste Office producten hebt bij een Microsoft365 abonnement, waarbij een eenmalige aankoop zorgt voor verouderde software met op den duur, minder functionaliteiten dan de nieuwere versies die elk jaar worden uitgebracht. Daarnaast krijg je hier 1TB aan cloudopslag bij een Microsoft365 abonnement.

Op hoeveel apparaten?

Een veelgestelde vraag is op hoeveel apparaten je Office kan installeren nadat je jouw abonnement hebt aangeschaft. Het antwoord is simpel: Je kan de Office-apps op maximaal vijf pc’s of Macs installeren per gebruiker in het Microsoft 365 pakket. Bij het Office 365 abonnement gebruik één licentie voor volledig geïnstalleerde Office-apps op vijf mobiele apparaten, vijf tablets en vijf pc’s of Macs per gebruiker

Hoe zit het met de uptime?

Er wordt vanuit Microsoft een uptime van 99,9 procent gegarandeerd. Maar dit percentage ligt in de regel zelfs nog hoger. Stel dat er een datacenter uitvalt, dan wordt gelijk een andere weer ingeschakeld. Kortom: je kan altijd gebruik maken van de diensten. En loop je dan toch tegen problemen aan, dan biedt Microsoft 24/7 support. Maar ook IT aanspreekpunt helpt je graag verder wanneer je hulp nodig hebt. Wij staan voor jouw bedrijf klaar.

Hoe goed is de beveiliging?

Niet voor niks wordt Microsoft veel gebruikt in het bedrijfsleven. Microsoft treft dan ook bijzonder goede beveiligingsmaatregelen. Van sterke encryptie en dagelijks back-ups van gegevens tot inbraakdetectie, spam- en virusbescherming. Maar denk bijvoorbeeld ook aan geografische spreiding van data en biometrische toegangsbeveiliging van de datacenters.

Microsoft biedt o.a. onderstaande programma’s aan om de beveiliging binnen jouw bedrijf te optimaliseren.

Hoelang loopt een Microsoft365 abonnement?

Een Microsoft365 abonnement kun je gemakkelijk op- en afschalen. Dit is maandelijks te veranderen. Wanneer jij meer werkplekken hebt past Microsoft zich hier gemakkelijk op aan. De komende maanden juist minder nodig? Ook geen probleem. Overleg gerust met ons wat de beste opties voor jouw bedrijf zijn. Wij helpen je graag verder.

Ruben Talman

Microsoft365 specialist

Meer weten?

Heb je vragen over Microsoft365 abonnementen? Neem gerust contact met ons op.

reCAPTCHA is required.