Goed signaal, maar slechte verbinding?

 

IT aanspreekpunt zorgt voor stabiele Wifi door heel Enschede en omstreken!

Een stabiele verbinding is essentieel voor uw bedrijf. Een stabiele wifi verbinding zorgt ervoor dat er effectief gewerkt kan worden. Er is voor uzelf en uw werknemers niks vervelender dan een verbinding die telkens wegvalt, wanneer u bijvoorbeeld net een belangrijke e-mail wilt versturen of een update aan de website wilt doorvoeren. Het draadloze netwerk wordt steeds meer belast en krijgt een onophoudelijk belangrijkere rol in de bedrijfsvoering. Bestanden worden tegenwoordig gedeeld en bewerkt in een Cloud omgeving. Standaard documenten worden gedownload vanuit de interne bedrijfsomgeving en zo zijn er nog veel meer toepassing waarin het hebben van een stabiel wifi netwerk essentieel is.

Altijd een stabiele en veilige wifi-verbinding

Naast een stabiele verbinding moet een verbinding ook veilig zijn. Een slecht beveiligde verbinding kan ervoor zorgen dat ongewilde gasten uw netwerk en zelfs uw computer kunnen binnendringen. Binnen no-time zitten ze in uw bestanden en databases. Bovenstaande scenario lijkt misschien wat overdreven, maar het komt vaker voor dan gedacht. IT aanspreekpunt zorgt ervoor dat u hier zich geen zorgen over hoeft te maken. Naast het verzorgen van een stabiel netwerk zorgen wij er ook voor dat uw netwerk 100% beveiligd is tegen elke mogelijke inbraakpoging.

Stabiele wifi, hoe werkt dat precies?

Om het allemaal wat minder technisch te maken geven we graag een aantal voorbeelden om te laten zien waarom wifi vaak niet werkt of erg langzaam is:

Voorbeeld 1: Krachtige wifi router
Stelt u zich eens voor dat u achteraan bij een concert staat. U hoort de artiest luid en duidelijk optreden. Zou u zelf over de hele afstand van de zaal iets naar de artiest willen roepen dan heb je een erg grote kans dat de artiest u niet hoort. In dit geval zou de artiest de nieuwe krachtige router zijn en u zelf een smartphone die niet luid genoeg is om de artiest te bereiken.

Voorbeeld 2: Wifi repeaters
IT aanspreekpunt komt regelmatig klanten tegen die meestal op aanraden van de internet provider een wireless repeater aanschaffen. Het klopt dat het bereik dan groter wordt. Er wordt alleen niet verteld dat de snelheid vaak tot de helft wordt gereduceerd. Stel u bent op vakantie in een land waar u niet kunt communiceren zonder tolk. U geeft aan de tolk door wat u wilt zeggen waarna de tolk uw boodschap weer aan de lokale bevolking doorgeeft. De tolk hoort daarna het verhaal aan van de lokale bevolking en geeft dit weer door aan u. Op zekere hoogte is dit gelijk aan een wireless repeater. De communicatie komt er wel, alleen door de tolk(repeater) wordt het communiceren een stuk trager.

Elk wifi netwerk is uniek

Bij elk wifi netwerk is er sprake van tweerichtingsverkeer, er is dus nooit een standaard oplossing die altijd werkt zoals u hebt gelezen in de bovenstaande voorbeelden. IT aanspreekpunt zal eerst uw bedrijfslocatie in kaart moeten brengen. Hier doen we een eerste analyse en geven we antwoord op vragen zoals: hoeveel en welke apparatuur is er momenteel aanwezig? Is er behoefte aan een gasten netwerk? Is het mogelijk om een installateur nieuwe kabels aan te laten leggen? Zodra wij de situatie goed in kaart hebben gebracht doen we een voorstel waarmee we al uw wifi problemen voor altijd kunnen oplossen. Wilt u zich nooit meer ergeren aan wegvallende of zwakke wifi? Neem dan nu contact met ons op en wij verhelpen zo snel mogelijk al uw netwerk problemen.   

 

                                                                      Generated button

Wij helpen u graag met: 

  • Netwerk testen
  • Adviseren
  • Apparatuur leveren en configureren
  • Huidige apparatuur optimaliseren
  • De beste locaties aanwijzen voor de huidige of het nieuwe apparatuur
  • Beheer overnemen huidig netwerk

Uw IT specialist uit Enschede
IT aanspreekpunt lost al jarenlang wifi problemen op bij kleine en middelgrote bedrijven in Enschede/Twente. Vanuit ons kantoor in Enschede bedienen we met gemak heel Twente. Wij staan voor een persoonlijke benadering, snelle communicatie en korte lijnen. Dankzij onze jarenlange ervaring zijn we in staat om elk IT vraagstuk voor u op te lossen. Heeft u alles geprobeerd om uw wifi problemen te verhelpen, maar zonder succes? Wij lossen het direct voor u op! Neem direct vrijblijvend contact met ons op en wij helpen u graag verder!  

 

                                                         Generated button                          Generated button

IT aanspreekpunt
Gronausestraat 710-207
7534 AM, Enschede
053-2032153
Info@itaanspreekpunt.nl