Veiliger met Office 365

Ruben: Uw Microsoft 365
Teamwork specialist

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Office 365

Vier handige tips voor een veiliger Office 365

Je wil dat jouw mail door alleen de mensen wordt gelezen voor wie het bestemd is, helemaal wanneer er privacygevoelige informatie in de mail staat. Met deze vier praktische tips voor Office 365 wordt jouw e-mail verkeer veiliger.

1. Versleutel uw e-mailberichten

Als er privacygevoelige informatie in een bericht staat, wil je dat dit alleen gelezen wordt voor diegene waar het voor bestemd is. Je kan gemakkelijk een e-mail berichten versleutelen. Dit wil zeggen dat alleen de geadresseerde van jouw mail de inhoud ervan kan lezen. Jouw e-mail kan gemakkelijk versleuteld worden met de Office 365-bericht versleuteling. Dit kan worden gedaan in Outlook. Je klikt op het tabblad Opties. Vervolgens klikt je op Meer opties opstelt. Daarna klik je op beveiliging instellen en klik je op het selectievak Bericht tekst en bijlagen versleutelen. Wanneer je nu een bericht typt en verzend, zal deze versleuteld overkomen.

2. Maak gebruik van Microsoft Azure Information Protection

Microsoft Azure Information Protection geeft jou de mogelijkheid om uw bestanden en informatie te labelen, classificeren en te beschermen. Dit zorgt er voor dat jij bepaalt wat er met jou informatie gedaan wordt. Bestanden kunnen worden geclassificeerd als vertrouwelijk of openbaar. Azure Information protection is onderdeel van Office365.

3. Zorg ervoor dat uw eigen apparaten goed beveiligd zijn

Naast dat je mail en documenten goed beveiligd moeten zijn, moeten je smartphone of computer ook goed beveiligd worden. Stel daarom een goed wachtwoord in. Verder kan je een goede sluimertijd instellen, waardoor je computer of smartphone zichzelf vergrendel na een verloop van tijd.en kies een goed werkend anti-virus programma.

4. Stel een wachtwoord in op je documenten

Een simpele, maar uiterst effectieve manier om jouw bestanden veiliger te maken is het instellen van een wachtwoord op je documenten. Let op, deel je wachtwoord alleen met de mensen die gebruik mogen maken van jouw bestanden.

 

Nog steeds vragen? IT Aanspreekpunt ondersteunt, richt in, geeft advies en support jouw office365.

Vrijblijvend advies

reCAPTCHA is required.