5 tips voor betere Microsoft 365 beveiliging

Ruben: Uw Microsoft 365
Teamwork specialist

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Office 365

Dankzij de vele Office-apps kunnen bedrijven enorm productief en efficiënt werken. Een goede beveiliging van al je bedrijfsgegevens is dan ontzettend belangrijk. In de meeste gevallen is het verstandig om dit door een externe partij in te stellen. Zeker als het gaat om de meer geavanceerde beveiligingsmethoden. Maar om jouw bedrijf een basis te geven, zetten wij hier de belangrijkste 5 tips voor betere Microsoft 365 beveiliging op een rij. 

Meervoudige verificatie
De eerste tip van de 5 tips voor betere Microsoft 365 beveiliging zien wij nog te vaak niet geregeld bij bedrijven die onze hulp inschakelen. Meervoudige verificatie. Ontzettend belangrijk en een zeer sterke vorm van beveiliging. Deze manier van je data beveiligen zorgt ervoor dat zelfs wanneer een kwaadwillende jouw wachtwoord heeft verkregen, zij nog steeds niet kunnen inloggen omdat het systeem detecteert dat er vanaf een onbekend apparaat wordt ingelogd. Hierdoor moet de persoon die inlogt eerst een code sturen naar een van te voren ingesteld mailadres of telefoonnummer en deze weer invullen. De code zullen zij niet kunnen achterhalen want deze komt binnen op jouw e-mail of telefoon.

Beheerdersaccounts
Stel beheerdersaccounts in op uw Microsoft 365 omgeving. Deze bevatten extra bevoegdheden. Het nadeel hiervan is dat deze accounts ook gelijk het meest aantrekkelijk zijn voor hackers en cybercriminelen. Daarom is het verstandig om beheerdersaccounts ook echt alleen te  gebruiken voor zaken rondom beheer. Dit betekent dat deze accounts niet voor regelmatig administratief werk worden gebruikt en alleen hierop wordt ingelogd wanneer er beheer zaken moeten worden geregeld, om vervolgens gelijk daarna weer uit te loggen. Denk er ook aan om voordat je inlogt alle niet-gerelateerde browsersessies en apps te sluiten, zoals mail accounts, ingelogde pagina’s, etc.

Bescherming tegen malware en ransomware
Bij je Microsoft abonnement komt standaard al bescherming tegen malware. Deze kan nog verbeteren door bepaalde instellingen aan te zetten zoals bijlagen van bepaalde bestandstypen te blokkeren, die vaak voor malware worden gebruikt. Microsoft biedt ook korte trainingsvideos met tips om het beste uit de instellingen te halen. 

5 tips voor betere Microsoft 365 beveiliging

Ransomware kan de toegang tot je bestanden en gegevens blokkeren of beperken door deze te versleutelen of door je computerscherm te vergrendelen. Daarna vraagt het je om geld over te maken in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin (anoniem en ontraceerbaar). Doe je dit, dan krijg je weer toegang tot je bestanden. Ook hier bescherm je jezelf tegen dit soort ransomware door bepaalde bestandsextensies automatisch te blokkeren of om automatisch een waarschuwing te laten zien aan medewerkers wanneer zij dit soort bestanden willen openen.

Berichtversleuteling
In Microsoft 365 zit standaard Office Message Encryption inbegrepen. Hiermee kan je versleutelde e-mailberichten ontvangen en verzenden. Dit geldt voor zowel jouw collega’s binnen je bedrijf als externe contacten. Deze versleuteling dienst werkt met Gmail, Outlook, Yahoo en meer. De versleuteling van je e-mailberichten zorgt ervoor dat alleen de persoon aan wie jij de e-mail verstuurd hebt, de inhoud kan bekijken.

VPN
Een veilige online werkomgeving maak je af met een VPN en meervoudige verificatie. Het is een mooie basis voor een veilige verbinding. Bijkomend voordeel is dat VPN inzetbaar is voor thuiswerkers om zo verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk. Twee vliegen in één klap!

IT aanspreekpunt helpt jouw bedrijf graag verder.
Wij hopen dat deze 5 tips voor betere Microsoft 365 beveiliging jouw bedrijf verder kunnen helpen. Wil je jouw Microsoft 365 omgeving en beveiliging liever naar een hoger niveau tillen? Wij helpen je graag verder.

Vrijblijvend advies

reCAPTCHA is required.