Voor ondernemers

Thuiswerkplek inrichten

Snel en veilig een thuiswerkplek inrichten voor ondernemers Tel: 053-2032153

r

Wat is er mogelijk?

  • Instellen van apparatuur
  • Beveiliging van apparatuur
  • Monitoren van apparatuur
  • Office 365 installatie en inrichting
  • Zakelijke e-mail instellen
  • Antivirus installatie
  • Beschikbaar voor ICT advies
reCAPTCHA is required.

R

Vanuit huis werken

R

Online vergaderen

R

Bestanden delen en bewerken

R

Online backups

Vanuit huis werken. Veilig en snel.

Bij IT aanspreekpunt zien wij steeds meer vraag naar thuiswerkplekken. Medewerkers thuis laten werken kan zeer efficiënt zijn. Er is minder afleiding van collega’s en dus kunnen medewerkers sneller werken aan hun taken. Met hulp van Microsoft Teams kan iedereen ook online aansluiten bij vergaderingen. Zo is iedereen altijd up-to-date. Met hulp van IT aanspreekpunt wordt jouw thuiswerkplek efficiënt, snel en veilig, want de specialisten helpen jou je thuis werkplek inrichten. 

Thuiswerkplek tips

Productief

Om vanuit huis productief te kunnen werken is het erg prettig om daar een aparte ruimte voor te hebben waar je niet of zo min mogelijk gestoord kunt worden. Is dat niet mogelijk? Zorg dan voor een headset zodat omgevingsgeluid tot een minimum beperkt kan worden.

Rommelige achtergrond? Geen probleem! Veel video vergader software beschikt over de mogelijkheid om de achtergrond te vervagen. Microsoft Teams is daar één van! Zo ben je ervan verzekerd dat jij en/of je medewerkers productief thuiswerken.

Algemene communicatie

Bij werken vanuit huis verandert het werk ritme automatisch. Wellicht werk je nu momenteel thuis omdat de scholen gesloten zijn. De kinderen vergen aandacht of je moet even met de hond wandelen. Zorg er daarom voor dat je collega’s op de hoogte zijn van je werktijden en breng ze waar nodig, regelmatig op de hoogte van jouw voortgang. Communiceren via chat werkt hiervoor het beste. Vergeet niet je “status” aan te passen wanneer je even bij de computer weg stapt. Zo kun je jouw thuis werplek inrichten op een efficiënte manier.

Communicatie binnen je team

Als je voor communicatie binnen je team alleen maar e-mail gebruikt kan dit voor veel chaos zorgen. Zorg voor communicatie op basis van chats of gebruik videogesprekken met programma’s zoals Microsoft Teams (onderdeel van Microsoft 365), waarbij je door middel van video gesprekken een vergadering kan voeren waar iedereen elkaar kan zien. Kortom: via e-mail is het niet overzichtelijk wie waarop reageert.

Aandacht

Geef bij het video vergaderen je collega’s de benodigde tijd en aandacht om hun mening te delen. Visuele aanwijzingen en lichaamstaal zijn via video minder aanwezig waardoor niet altijd alles op tafel komt. Duidelijkheid en aandacht staan hierbij dus voorop en zijn een belangrijk punt bij je thuis werkplek inrichten.

Grenzen

Normaliter heb je gedurende de dag met collega’s te maken. Even een luchtig gesprek bij de koffie automaat. Thuis zal dit veel minder zijn. Las daarom af en toe even een korte pauze in of stuur je collega’s gewoon een chat bericht om te vragen hoe het met ze gaat.

Belangrijke vergaderingen

Staat er een belangrijke vergadering op de planning en wil je deze online laten verlopen maar weet je niet hoe? Samen kijken we eerst naar de mogelijkheden. Hoe kan de vergaderruimte of werkplek het best mogelijk worden ingericht en welke apparatuur zal daarvoor nodig zijn? Wij adviseren je hier graag over. Na overleg gaan wij voor je aan de slag en installeren wij hoge kwaliteit apparatuur van Logitech zodat je beschikt over zeer goede beeld- en geluidskwaliteit. Meer informatie vind je op onze ‘video-oplossingen voor vergaderingen‘ pagina. Zo kun je je thuis werkplek inrichten op jouw manier.

Hulp of advies nodig bij het inrichten van een thuiswerkplek?

IT aanspreekpunt staat voor je klaar.

Exchange Online beveiliging

Geen zorgen om spam, malware of ongeautoriseerde toegang binnen je mailomgeving. IT aanspreekpunt biedt geavanceerde beveiliging. Meer informatie.

Databeveiliging

Wij zorgen voor uitstekende databeveiliging op thuiswerkplekken om zo te voorkomen dat gevoelige documenten en bestanden uitlekken.

Mobiel apparaat beheer

De kans is klein, maar het kan gebeuren: verlies of diefstal van een mobiel apparaat. IT Aanspreekpunt is dan in staat om alle gevoelige data op afstand van een mobiel apparaat te verwijderen.

Two-factor authenticatie

Wanneer medewerkers vanuit huis werken, is een extra beveiliging bovenop je wachtwoord voor betere veiligheid essentieel. IT aanspreekpunt regelt dit voor je.

Een goede werkplek creëren 

Werken vanachter een computer is de loop der jaren steeds vanzelfsprekender geworden, daarom is een goede werkplek juist belangrijk. Op een goede manier je thuis werkplek inrichten, zorgt voor minder lichamelijke maar ook geestelijke klachten en verhoogt tegelijkertijd de productiviteit. 

Snelheid

Een snel systeem zorgt ervoor dat er snel geschakeld kan worden tussen diverse programma’s.

Ergonomisch beeldscherm

Een in hoogte verstelbaar full HD scherm zorgt ervoor dat het scherm ingesteld kan worden naar de hoogte die jij prettig vindt. Hierdoor voorkom je klachten in nek, schouder en rug.

Windows 10 Professional

Dit is de zakelijke variant van Windows 10 zodat deze toegevoegd kan worden aan een zakelijk netwerk (domein), met de mogelijkheid tot meer beveiligingsopties ten opzichte van andere Windows versies.

Compact

Een compact systeem zorgt ervoor dat je genoeg ruimte vrij houdt op je bureau.

Ergonomisch muis & toetsenbord

Voorkom RSI (tennisarm) middels een geschikt toetsenbord en muis. Klachten voorkomen is beter dan genezen.

Flexplek

Laptop eenvoudig aansluiten en loskoppelen middels een enkele USB aansluiting, dit maakt flexwerken erg gemakkelijk.

Eén of meerdere thuiswerkplekken nodig?

Neem contact met ons op. Dan helpen wij je graag verder.

reCAPTCHA is required.