Vul het onderstaande formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk op

Internet & WiFi

Goed signaal, maar slechte verbinding?

Een goed werkend en snel internet-netwerk is voor u als bedrijf van essentieel belang. Wij zorgen ervoor dat uw werkplek optimaal voorzien is op dit gebied, tevens zorgen wij voor de beveiliging van uw Wifi of internet verbinding

Wat heeft u nodig voor een goed WiFi netwerk?

Voor een goed wifi netwerk is het van belang dat de apparatuur goed bij elkaar past. IT aanspreekpunt komt regelmatig tegen dat klanten zelf een dure router of wireless repeater aanschaffen met daarop de hoop op meer bereik en snelheid. Echter valt in de praktijk de winst vaak tegen. Dit komt omdat er bij wifi altijd sprake is van tweerichtingsverkeer.

Voorbeeld 1: krachtige Wifi router

Stelt u zich eens voor dat u achteraan bij een concert staat. U hoort de artiest luid en duidelijk optreden. Zou u zelf over de hele afstand van de zaal iets naar de artiest willen roepen dan heb je een erg grote kans dat de artiest u niet hoort. In dit geval zou de artiest de nieuwe krachtige router zijn en u zelf een smartphone die niet luid genoeg is om de artiest te bereiken.

Voorbeeld 2: Wifi repeaters

IT aanspreekpunt komt regelmatig klanten tegen die meestal op aanraden van de internet provider een wireless repeater aanschaffen. Het klopt dat het bereik dan groter wordt. Er wordt alleen niet verteld dat de snelheid vaak tot de helft wordt gereduceerd.

Stel u bent op vakantie in een land waar u niet kunt communiceren zonder tolk. U geeft aan de tolk door wat u wilt zeggen waarna de tolk uw boodschap weer aan de lokale bevolking doorgeeft. De tolk hoort daarna het verhaal aan van de lokale bevolking en geeft dit weer door aan u. Op zekere hoogte is dit gelijk aan een wireless repeater. De communicatie komt er wel, alleen door de tolk(repeater) wordt het communiceren een stuk trager.

Iedere situatie is uniek

Doordat er bij wifi altijd sprake is van tweerichtingsverkeer is het van belang dat IT aanspreekpunt eerst goed uw werkomgeving in kaart brengt. Hoeveel en welke apparatuur is er momenteel aanwezig? Wat is de afstand? Dient er een gasten netwerk te komen? Is er de mogelijkheid om een installateur nieuwe kabels aan te laten leggen?

Na het in kaart brengen van de situatie zal IT aanspreekpunt u een voorstel doen om uw netwerk op orde te maken.

Wat kunnen we voor u betekenen?

  • Netwerk testen
  • Adviseren
  • Apparatuur leveren en configureren
  • Huidige apparatuur optimaliseren
  • De beste locaties aanwijzen voor de huidige of het nieuwe apparatuur
  • Beheer overnemen huidig netwerk

 

Afspraak maken om uw WiFi -netwerk te verbeteren?

Een afspraak maken om uw WiFi te verbeteren gaat erg gemakkelijk. Bel ons direct via 053-2032153. U kunt ook het online formulier invullen, dan bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Tip om uw laptop up to date en virusvrij te houden: PC Zorgeloos!

Klanten aan het woord

Medewerkers

Team Member Image
Ruben Talman
Eigenaar | HBO IT Service and Management

Van mijn hobby heb ik uiteindelijk mijn werk kunnen maken. Het leukst aan ondernemen vindt ik de vrijheid die het biedt. Elke klant en opdracht is weer anders, bijna iedere dag leer ik wel weer iets nieuws. Deze nieuwe dingen gebruik ik dan ook regelmatig om de huidige dienstverlening te verbeteren en weer nieuwe diensten te bedenken. Mijn idééen bespreek ik dan ook regelmatig met klanten om te peilen of de nieuwste technieken passen bij de manieren van hoe de klanten werken

Onze merken

Benieuwd wat IT aanspreekpunt voor u kan betekenen? neem contact met ons op