Vijf tips en tricks met Office 365

Ruben: Uw Microsoft 365
Teamwork specialist

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Office 365

Veel mensen gebruiken dagelijks Office 365 applicaties als Word, Outlook of Excel. De Apps bieden veel extra handigheden waar je nog niet van af wist.
We zetten de volgende tips en tricks voor office 365 voor jou een rij.

1. Voorleesfunctie

Je heb niet altijd tijd om alles te lezen. Office 365 begrijpt dat. Hiervoor heeft Microsoft de voorleesfunctie in het leven geroepen (Tekst naar Spraak). Je kan Word documenten laten voorlezen, maar ook je mails in Outlook. Deze functie kan je op de volgende manier inschakelen:

  1. Open een Word document
  2. Klik op tabblad ‘Beeld‘ en kies ‘Insluitende lezer
  3. Het document wordt nu voorgelezen

2. Spreek het in

Heb je geen tijd om te typen? Gebruik dan de dicteerfunctie in Office 365. Met behulp van een microfoon spreek je de teksten in. Office 365 typt deze teksten vervolgens in Word, Powerpoint of Outlook. Handig als je grote verslagen wil uitwerken. Let wel op, je moet duidelijk en langzaam praten, anders worden de woorden niet juist geregistreerd.

3. Gebruik de @vermelding

Met de @vermelding maak je jouw collega(‘s) er op attent wanneer jij een opmerking toevoegt in een office-document. Heb je een opmerking voor een bepaalde collega, vermeld dan de naam met daarvoor een @-teken. Hij/zij zal van de opmerking een notificatie ontvangen in zijn mail.

4. Vertaal je teksten meteen

Wil je een tekst in andere taal laten vertalen? Met behulp van de microsoft translate vertaal je jouw teksten meteen in Word.

5. Chat in Word, Excel of Powerpoint

Je was vast al bekend met de Chat functie in Sharepoint en Teams. Office 365 heeft ook de mogelijkheid om te chatten met Word, Excel en Powerpoint! Handig wanneer je samen met een collega in een bestand aan het werk bent. Het chat-icoon verschijnt wanneer er met meerdere mensen tegelijkertijd aan een document wordt gewerkt. Geen geswitcht meer tussen verschillende applicaties.

Benieuwd naar deze en andere diensten die IT aanspreekpunt biedt om jouw bedrijf op ICT gebied te ontzorgen? Bekijk hier onze diensten.

Vrijblijvend advies

reCAPTCHA is required.