Meer nieuwsberichten:

Breng je videovergaderingen naar een hoger niveau

Logitech legt al jaren de lat hoog in de sector met opvallend intuïtieve en hoogwaardige video-oplossingen. Nu komen ze met drie nieuwe producten om videovergaderingen naar een hoger niveau te tillen. Wij zetten de nieuwe apparatuur voor je op een rij en bespreken de...

Microsoft Secure Score

Online veiligheid is van groot belang en wordt alleen maar belangrijker. Maar hoe weet je nou hoe veilig jouw online omgeving is? Hoe veilig is Microsoft 365 op je apparaten ingesteld? Om deze vraag te beantwoorden heeft Microsoft een tool ontwikkeld die analyseert...

Thuiswerken en Beveiliging: wat zijn de Risico’s?

Of het nu voor de gezondheid van werknemers is of simpelweg efficiëntie, ondernemers krijgen steeds meer te maken met thuiswerkers. Thuiswerken kan tegenwoordig erg fijn zijn voor bedrijven en met behulp van online software zoals Microsoft 365 gaat dit moeiteloos....

Kwart van werknemers vindt slechte software reden om te stoppen

In een recent onderzoek van Freshworks blijkt dat 24% van de ondervraagden er serieus over na zou denken om van baan zou wisselen wanneer de software niet voldoende aansluit bij de werkprocessen. Onder millennials is dit zelfs 30%. Een kwart van de werknemers vindt...

N

ICT Ontzorging

ICT volledig geregeld

Focus je op de leuke dingen, wij doen de ICT!


Een bedrijfsnetwerk is één van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf. Toch blijkt het voor veel bedrijven lastig om te bepalen welke maatregelen noodzakelijk zijn voor een goede beveiliging van het bedrijfsnetwerk en data. Hoe groter een bedrijf wordt, hoe onoverzichtelijker dit soort zaken zullen worden wanneer niet een goede beveiliging wordt opgezet. Problemen kunnen nog groter worden wanneer het netwerk niet continue wordt gemonitord en onderhouden. Kortom, genoeg redenen om tips voor een veiliger bedrijfsnetwerk te delen met onze lezers.

Je router beveiligen

We beginnen bij de basis. Je router. Als je dit al niet hebt gedaan, wijzig dan de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee je kan inloggen op het apparaat. Gebruik geen standaard gebruikersnamen als ‘admin’ of ‘administrator’. En gebruik een wachtwoord met verschillende letters, cijfers en tekens. Bij voorkeur totaal willekeurig. Hoe langer, hoe beter.

Daarnaast heb je een WPA2 of WPA3 sleutel om verbinding te kunnen maken met je WiFi netwerk. Ook voor deze sleutel geldt, veel afwisselende tekens gebruiken en regelmatig het wachtwoord veranderen.

Tips voor een veiliger bedrijfsnetwerk
Je router updaten

De software op je router (hoe goed je router dan ook is) kan zwakke punten in de software hebben zitten. Daarom worden er geregeld nieuwe firmware updates uitgebracht door fabrikanten om eventuele veiligheidslekken en andere fouten op te lossen. Zorg dus dat je apparatuur altijd van de nieuwste firmware updates voorziet. Zo is je apparaat altijd maximaal beschermd tegen eventuele aanvallen van buitenaf.

Meer dan de basis

Bovenstaande tips voor een veiliger bedrijfsnetwerk zijn natuurlijk nog maar het begin. Er komt ontzettend veel kijken bij het beveiligen en onderhouden van een bedrijfsnetwerk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beveiligingsniveau, de WiFi dekking, het gasten netwerk en het gasten portaal, externe netwerk verbindingen, internet verbinding en gekoppelde systemen.

Hiervoor kan je het beste een externe partij inschakelen. Een ICT bedrijf is op de hoogte van de laatste beveiligingstechnieken en weet alle ins en outs van netwerkbeveiliging en hoe dit het beste toepasbaar is op jouw bedrijf. Daarnaast kunnen zij jouw netwerk continue monitoren op eventuele problemen en updaten. Het is daarom goed om eens een oriënterend gesprek te voeren, zodat je meer inzicht krijgt wat er bij komt kijken en wat een ICT bedrijf hierin voor jouw bedrijf kan betekenen.

Bekijk hier meer informatie over de diensten die wij op dit gebied aanbieden en neem gerust contact met ons op als je benieuwd bent naar de mogelijkheden of met vragen zit. IT aanspreekpunt helpt je graag verder.

Stel je vraag!

reCAPTCHA is required.