Meer nieuwsberichten:

Breng je videovergaderingen naar een hoger niveau

Logitech legt al jaren de lat hoog in de sector met opvallend intuïtieve en hoogwaardige video-oplossingen. Nu komen ze met drie nieuwe producten om videovergaderingen naar een hoger niveau te tillen. Wij zetten de nieuwe apparatuur voor je op een rij en bespreken de...

Microsoft Secure Score

Online veiligheid is van groot belang en wordt alleen maar belangrijker. Maar hoe weet je nou hoe veilig jouw online omgeving is? Hoe veilig is Microsoft 365 op je apparaten ingesteld? Om deze vraag te beantwoorden heeft Microsoft een tool ontwikkeld die analyseert...

Kwart van werknemers vindt slechte software reden om te stoppen

In een recent onderzoek van Freshworks blijkt dat 24% van de ondervraagden er serieus over na zou denken om van baan zou wisselen wanneer de software niet voldoende aansluit bij de werkprocessen. Onder millennials is dit zelfs 30%. Een kwart van de werknemers vindt...

OneDrive voor bedrijven, de voordelen van online opslag

Microsoft OneDrive voor bedrijven (OneDrive for Business) is een dienst om bestanden op te slaan op het internet. Je slaat computerbestanden online op zodat je ze hierna vanaf elke computer of elk apparaat, via het internet, weer kunt openen. Zo is het ook mogelijk om...

N

ICT Ontzorging

ICT volledig geregeld

Focus je op de leuke dingen, wij doen de ICT!

Of het nu voor de gezondheid van werknemers is of simpelweg efficiëntie, ondernemers krijgen steeds meer te maken met thuiswerkers. Thuiswerken kan tegenwoordig erg fijn zijn voor bedrijven en met behulp van online software zoals Microsoft 365 gaat dit moeiteloos. Thuiswerken brengt voor ondernemers en bedrijven echter een aantal risico’s met zich mee. Is jouw team daarop voorbereid? Wij hebben de beveiligingsrisico’s van thuiswerken voor je op een rijtje gezet. Zo kom jij niet voor ongewenste verrassingen te staan en leer je hoe veilig werken ICT werkt.

ICT beveiliging voor thuiswerken

Privé apparatuur gebruiken: een groot risico 

Voor thuiswerkers is het makkelijk om hun privé laptop of mobiel te gebruiken om zaken te regelen. Dit is echter niet handig als je dit vanuit een ICT standpunt bekijkt. De beveiliging op andere apparaten brengt namelijk extra risico’s met zich mee.

Het begint daarom allemaal bij de juiste apparatuur. Bedrijven die zakelijke laptops of desktops gebruiken zullen dit ook moeten doen als het gaat om thuiswerken. Beveiliging op privé laptops of telefoons is namelijk niet ingesteld op de behoeftes van jouw bedrijf.

Door goed beveiligde apparatuur te gebruiken zijn jouw wachtwoorden, documenten en bestanden in veilige handen! Laat dit door een IT specialist doen.

Geen veilige verbinding

Bedrijven moeten soms plotseling schakelen tussen kantoor en thuis werken. Het coronavirus is hier een goed voorbeeld van. De meeste IT-infrastructuren waren niet gebouwd met de intentie van thuiswerkers. Van een vaste beveiligde verbinding op werk, naar een structuur waarbij medewerkers gedeeltelijk of volledig vanuit huis kunnen werken en veilig informatie en berichten kunnen sturen. Dat is een hele verandering.

Het goed opzetten van deze infrastructuur is van groot belang om het veilig werken ICT te vergroten. Van beveiliging middels 2FA en zaken als DNS filters, VPN, en meer. It aanspreekpunt kan dit voor jouw bedrijf regelen.

E-mail beveiliging missen

Meer thuiswerken brengt helaas ook meer kans op oplichters met zich mee. Nu meerdere bedrijven zich moeten aanpassen aan thuiswerken grijpen scammers nog vaker (en gemakkelijker) hun kans om bedrijven op te lichten. Dit doen ze via phishing mail en spam, maar ook via malware en bots proberen ze binnen te komen. Om dit te voorkomen kun je hier het beste een IT expert voor inhuren. IT aanspreekpunt gebruikt bijvoorbeeld meerdere lagen beveiliging, zoals een malware scanner, virusscanner en DNS filter. Zo is iedere werknemer goed beschermd tegen aanvallen.

Lokale bestanden opslaan

Online software zoals Microsoft 365 zorgt voor een extra laag in jouw beveiliging. In Microsoft Teams vergader je makkelijk en snel binnen een beveiligde omgeving en deel je bestanden interactief in Sharepoint, OneDrive en meer Microsoft Apps. Zo hoeven jouw werknemers nooit meer een bestand lokaal op te slaan.

Let op dat deze software op iedere werkcomputer juist geïnstalleerd moeten worden. Ook kunnen werknemers in het begin moeite hebben met het navigeren en gebruiken van deze software. Bij zowel inrichting van Microsoft 365 als Microsoft 365 cursussen kan IT aanspreekpunt je bedrijf verder helpen. Zo kunnen jouw werknemers veilig werken ICT.

thuiswerken voor bedrijven

Gedateerde software

Als je software verouderd is kan dit voor technische problemen zorgen. De beste en veiligste oplossing is om hiervoor ICT beheer aan te vragen. Bij IT aanspreekpunt bieden wij een totale ICT ontzorging aan. Naast onze beveiliging zorgen wij voor wekelijkse updates aan jouw Microsoft 365 en andere Apps. Hierbij hoort ook wekelijks onderhoud waarbij we kijken naar mogelijke overbelasting, schijf problemen, en software problemen.

Zo komt jouw bedrijf niet in moeilijkheden!

Geen externe Back-up

Ook bij het werken vanuit huis moet je denken aan back-ups. Een klein foutje en een belangrijk bestand is verwijderd. Of heeft er iemand toch ingelogd via een onbeveiligd apparaat en ben je nu slachtoffer van oplichterij? Zorg dat jouw mails en bestanden altijd veilig staan in een back-up. Je beste optie is om dit via een online back-up te doen en deze regelmatig te updaten. Dit zorgt dat veilig werken ICT makkelijker wordt.

Geen tijd voor IT beheer maar wel goed beveiligd zijn?

Maak je geen zorgen, als ICT bedrijf weten we hoeveel tijd een ondernemer kwijt is om zijn ICT te onderhouden en veilig werken ICT te waarborgen. Daarom willen wij jou helpen om tijd te besparen. Bij IT aanspreekpunt bieden wij volledig ICT beheer aan voor ondernemers. Wij zorgen dat jouw bedrijf geen omkijk meer heeft naar ICT. Denk hierbij aan veilig werken ICT support, monitoring, onderhoud, beveiliging, en back-up beheer. Aarzel niet om contact met ons op te nemen!

Stel je vraag!

reCAPTCHA is required.