Meer nieuwsberichten:

Breng je videovergaderingen naar een hoger niveau

Logitech legt al jaren de lat hoog in de sector met opvallend intuïtieve en hoogwaardige video-oplossingen. Nu komen ze met drie nieuwe producten om videovergaderingen naar een hoger niveau te tillen. Wij zetten de nieuwe apparatuur voor je op een rij en bespreken de...

Microsoft Secure Score

Online veiligheid is van groot belang en wordt alleen maar belangrijker. Maar hoe weet je nou hoe veilig jouw online omgeving is? Hoe veilig is Microsoft 365 op je apparaten ingesteld? Om deze vraag te beantwoorden heeft Microsoft een tool ontwikkeld die analyseert...

Thuiswerken en Beveiliging: wat zijn de Risico’s?

Of het nu voor de gezondheid van werknemers is of simpelweg efficiëntie, ondernemers krijgen steeds meer te maken met thuiswerkers. Thuiswerken kan tegenwoordig erg fijn zijn voor bedrijven en met behulp van online software zoals Microsoft 365 gaat dit moeiteloos....

Kwart van werknemers vindt slechte software reden om te stoppen

In een recent onderzoek van Freshworks blijkt dat 24% van de ondervraagden er serieus over na zou denken om van baan zou wisselen wanneer de software niet voldoende aansluit bij de werkprocessen. Onder millennials is dit zelfs 30%. Een kwart van de werknemers vindt...

N

ICT Ontzorging

ICT volledig geregeld

Focus je op de leuke dingen, wij doen de ICT!

Steeds meer bedrijven zien het nut van thuiswerken in. Het is financieel aantrekkelijk en zorgt daarnaast voor productievere medewerkers, mits de omgeving goed is ingericht naar de werkprocessen van jouw team. Wij geven je 5 thuiswerk tips om de productiviteit en effectiviteit van thuiswerkers te vergroten. 

Goed beveiligde apparatuur
Thuiswerken begint met goed beveiligde apparatuur. Jouw documenten en bestanden moeten veilig zijn wanneer jij of jouw medewerkers vanuit huis werken. Er zijn veel risico’s en deze moeten worden voorkomen door een goede beveiliging op te zetten. IT aanspreekpunt kan jouw bedrijf hierbij helpen door werkplekken in te richten en te beveiligen. Wij beveiligen netwerken, werkplekken en mobiele apparatuur.

Werkplek inrichting
Een goede workflow is belangrijk wanneer jij en je medewerkers vanuit huis werken. Daarbij is de inrichting van een werkplek cruciaal. Denk hierbij aan het correct instellen en beveiligen van e-mail, het installeren van de juiste software zoals Microsoft 365, geautomatiseerde backups en monitoring van apparaten en netwerk. Dit alles kan It aanspreekpunt voor jou regelen, beheren en onderhouden. Zo kunnen jij en je team snel en efficiënt aan de slag.

thuiswerk tips

Bestanden delen en bewerken
Binnen je bedrijf wordt er continue met bestanden en documenten gewerkt. Wanneer je op kantoor zit is het makkelijk met elkaar mee kijken en feedback geven. Maar hoe doe je dat vanuit huis? Bel je elkaar om elk kleinigheidje? Met Microsoft 365 maak je gemakkelijk opmerkingen plaatsen in documenten. Een kanttekening dus. Daarnaast is het voordeel van werken in de cloud, dat iedereen altijd werkt in het meest recente document, want alles wordt in real time bewerkt en opgeslagen. Nooit meer werken met verschillende versies van hetzelfde document omdat medewerkers hun eigen versies lokaal opslaan.

Teams, teams en nog eens teams!
Misschien wel één van de belangrijkste thuiswerk tips: Microsoft Teams. Dit programma is onderdeel van Microsoft 365 en is het ideale programma voor samenwerken met collega’s en externe partijen. Van videovergaderingen met één collega tot vergaderen met het gehele team, het is allemaal mogelijk. Daarnaast komt Teams met extra handige functies als de achtergrond wazig maken en live ondertiteling. Zo ben je verzekerd van een professionele vergadering die iedereen kan volgen. Met Teams kan je ook één op één chatten of met meerdere mensen te gelijkertijd. Zo werk je ook in je virtuele kantoor gemakkelijk samen aan projecten.

Communicatie
Wanneer een team vanuit huis werkt valt er een groot stuk communicatie weg. Niet alleen voor de serieuze overleggen, maar ook de gezellige momenten tijdens de pauzes. Dankzij Teams kan je gemakkelijk elkaar (digitaal) opzoeken en bij elkaar inchecken. Blijf dit doen voor een goede sfeer binnen jouw team. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dagstart via Teams videovergaderingen. Bespreek samen wat iedereen op de agenda heeft staan. Zo houd je de communicatie binnen jouw team sterk en ben je op goed op de hoogte van elkaars planning.

IT aanspreekpunt helpt jouw bedrijf graag verder.
Het goed en veilig inrichten van een thuiswerkplek kan een hele klus zijn. Deze thuiswerk tips zijn natuurlijk nog maar het begin. IT aanspreekpunt richt het geheel voor je in en ondersteunt je daarna waar nodig. Wij kijken samen met jouw naar de meest effectieve en productieve manier om jouw thuiswerkplek(ken) in te richten. Wil je graag meer weten of contact met ons opnemen over jouw eigen thuiswerkplek? Hier vind je meer informatie. Wij horen graag van jou!

Stel je vraag!

reCAPTCHA is required.