Meer nieuwsberichten:

Breng je videovergaderingen naar een hoger niveau

Logitech legt al jaren de lat hoog in de sector met opvallend intuïtieve en hoogwaardige video-oplossingen. Nu komen ze met drie nieuwe producten om videovergaderingen naar een hoger niveau te tillen. Wij zetten de nieuwe apparatuur voor je op een rij en bespreken de...

Microsoft Secure Score

Online veiligheid is van groot belang en wordt alleen maar belangrijker. Maar hoe weet je nou hoe veilig jouw online omgeving is? Hoe veilig is Microsoft 365 op je apparaten ingesteld? Om deze vraag te beantwoorden heeft Microsoft een tool ontwikkeld die analyseert...

Thuiswerken en Beveiliging: wat zijn de Risico’s?

Of het nu voor de gezondheid van werknemers is of simpelweg efficiëntie, ondernemers krijgen steeds meer te maken met thuiswerkers. Thuiswerken kan tegenwoordig erg fijn zijn voor bedrijven en met behulp van online software zoals Microsoft 365 gaat dit moeiteloos....

Kwart van werknemers vindt slechte software reden om te stoppen

In een recent onderzoek van Freshworks blijkt dat 24% van de ondervraagden er serieus over na zou denken om van baan zou wisselen wanneer de software niet voldoende aansluit bij de werkprocessen. Onder millennials is dit zelfs 30%. Een kwart van de werknemers vindt...

N

ICT Ontzorging

ICT volledig geregeld

Focus je op de leuke dingen, wij doen de ICT!

Microsoft Teams, ook wel Teams genoemd, is onderdeel van Microsoft 365. Teams is een communicatie- en samenwerkingsplatform dat chatmogelijkheden, videoconferentie, bestandopslag en de integratie van applicaties samenbrengt. Je werkt met Teams veilig samen, want meer dan ooit willen mensen weten dat hun virtuele gesprekken privé en veilig zijn. 

Nieuwe en verbeterde functies van Microsoft Teams
Nu veel scholen en bedrijven Microsoft Teams gebruiken voor online lessen en vergaderingen komt er veel feedback binnen rondom functies en verbeteringen. Microsoft heeft de afgelopen tijd aan een aantal veelgevraagde functies gewerkt. Sommigen zijn al een tijdje beschikbaar en enkele werden pas deze maand beschikbaar gesteld. In deze blog nemen wij de 9 meest relevante updates voor jouw onderneming onder de loep. Meer weten over de mogelijkheden van Teams voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

#1 Verbeteringen voor de Teams-agenda
Geen nieuwe functie, maar een verbetering van de Teams-agenda die je effectiviteit zeker zal verbeteren. Klik met de rechtermuisknop op een item in je agenda om RSVP-opties op te halen, een chatsessie te starten of om snel deel te nemen aan een vergadering. Er zijn ook verbeteringen aangebracht in het planningsformulier voor evenementen.

#2 Offline werken in de Windows-bureaublad-app
Is je internet traag of heb je helemaal geen internet? Zelfs dan kun je berichten lezen en maken. Vastgemaakte chats en kanalen, samen met eerder bekeken kanalen, zijn namelijk nu ook offline beschikbaar.

#3 De vergadering beëindigen voor iedereen
Wanneer je een vergadering organiseert heb je nu de mogelijkheid om deze vergadering voor alle deelnemers tegelijk te beëindigen. Zo ben je er zeker van dat collega’s niet in de virtuele vergadering blijven hangen nadat jij bent vertrokken. 

#4 Melden wanneer bellers deelnemen aan een vergadering
Als organisator van een vergadering heb je nu de mogelijkheid om te melden wanneer er een nieuwe beller deelneemt aan een vergadering in Teams. Dat kan ook wanneer iemand een meeting verlaat. Zo weet je altijd wie er aanwezig is in je online vergadering. Ook kun je bellers direct laten deelnemen aan een volgende teamvergadering zonder dat ze hoeven te wachten. Op deze manier hoef je nooit in het midden van een vergadering te stoppen om nieuwe genodigden toe te laten.

Het maximale uit Microsoft 365 halen

#5 Meerdere chatschermen
Je kon binnen Microsoft Teams niet gemakkelijk schakelen tussen de chatschermen. Je moest het ene chatvenster sluiten om naar het volgende te gaan. De nieuwe functie ‘multi-window chat’ brengt daar gelukkig verandering in. Met de ‘multi-window chat’ zijn individuele Teams chats te openen in een pop-up venster. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de workflow te stroomlijnen en om soepeler tussen de verschillende conversaties te navigeren.

#6 Background blur
Heb je een drukke achtergrond, bijvoorbeeld thuis in je woonkamer, dan kan dat enorm afleiden tijdens een video-call. Daarom lanceerde Microsoft al enkele maanden geleden de background blur. Hiermee maak je de achtergrond wazig. Heel handig, zeker nu we meer thuiswerken en onze achtergrond niet altijd even representatief is.

#7 Achtergrondgeluiden onderdrukken
Naast een drukke achtergrond is achtergrondgeluid een net zo irritante afleiding. Hiervoor heeft Microsoft ‘noise suppression’ ontwikkeld. Een, op Artificial Intelligence gebaseerde benadering, leert het verschil tussen spraak en ruis en kan daardoor alle vormen van ruis onderdrukken. Het geluid van typen, eten, een blaffende hond bij de buren en ander achtergrondlawaai wordt zo dus onderdrukt. 

#8 Hand opsteken
Heel vervelend en vast herkenbaar! Praat iedereen door elkaar of begin je tegelijk met een collega te praten? Met de nieuwe functie ‘hand opsteken’ wordt online vergaderen echt een stuk gemakkelijker. Met deze functie kun je digitaal je hand opsteken om aan te geven dat jij iets wilt vertellen. Zeker in grote groepen is deze functie een fijne toevoeging.

#9 Gepersonaliseerde Teams uitnodigingen
Helemaal nieuw! Wist je dat je je Teams vergaderuitnodigingen kunt branden met je eigen logo, je algemene voorwaarden, met instructies en eventueel zelfs met een korte tekst of disclaimer?


Microsoft Teams inrichten? IT aanspreekpunt wil jouw organisatie ontzorgen
Wil jij een Office 365 omgeving inrichten? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Wij zorgen ervoor dat alle ingezette applicaties, zoals Teams, optimaal kunnen worden benut. Wij waarborgen hierbij de optimale veiligheid van jouw organisatie. Heb je al een Office 365 omgeving maar nog geen Teams? Laat het inrichten van Microsoft Teams dan over aan onze ervaren IT specialisten zodat iedereen binnen de organisatie binnen no-time veilig en effectief online kan vergaderen. Hebben wij jouw interesse gewekt? Neem dan contact met ons op of bekijk meer informatie over Microsoft 365

Stel je vraag!

reCAPTCHA is required.