Microsoft Secure Score

Ruben: Uw Microsoft 365
Teamwork specialist

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Office 365

Online veiligheid is van groot belang en wordt alleen maar belangrijker. Maar hoe weet je nou hoe veilig jouw online omgeving is? Hoe veilig is Microsoft 365 op je apparaten ingesteld? Om deze vraag te beantwoorden heeft Microsoft een tool ontwikkeld die analyseert hoe veilig de applicaties binnen jouw bedrijf draaien.

Microsoft Secure Score uitgelegd

 Met behulp van deze tool meet je aan hand van jouw dagelijkse activiteiten en beveiligingsinstellingen hoe goed je beveiligd bent. Uit deze test komt een score, die de Microsoft Secure Score wordt genoemd. Deze score wordt gebaseerd op welke Microsoft Office 365 applicaties er gebruikt worden binnen jouw bedrijf, zoals Outlook, Sharepoint en Microsoft Teams. De tool kijkt o.a. naar de huidige instellingen en hoe de applicaties gebruikt worden. Deze worden vergeleken met de beste beveiligingsinstellingen, vastgelegd door Microsoft. Op basis van deze gegevens krijg je een score hoe goed jouw instellingen zijn.

Vervolgens komt Secure Score met suggesties om de veiligheid te verhogen en hoeveel je score dankzij deze veranderingen zal stijgen. Verder geeft het inzicht in de risico’s die je loopt wanneer je deze suggesties niet uitvoert. Door de aanbevelingen van de Secure score te volgen, kun je jouw organisatie beschermen tegen bedreigingen. Vanuit een gecentraliseerd dashboard in het Microsoft 365-Beveiligingscentrum kun je de beveiliging van identiteit, gegevens, apps, apparaten en infrastructuur van Microsoft 365 volgen en gebruiken.

microsoft secure codeBekijk jouw Microsoft Secure Score

Benieuwd naar jouw Microsoft Secure Score? Test hem hier: https://security.microsoft.com/securescore Let op: Om dit te kunnen doen moet je wel een Microsoft 365 admin account hebben. Heb je vervolgens hulp nodig bij het verbeteren van de beveiliging? Dan helpen wij je graag verder. 

Microsoft Secure Score verbeteren

Heb je de test gedaan en is je score laag? Wees gerust, dit is niet vreemd. De meeste bedrijven scoren laag. Als bedrijf mag je er vanuit gaan dat de perfecte score vrijwel niet haalbaar is. Dit komt doordat extra beveiligingslagen vaak de gebruiksvriendelijkheid verminderen, waardoor prettig en snel werken in Microsoft 365 lastig wordt. Het is daarom belangrijk als bedrijf een balans te vinden tussen de veiligheid en het gebruiksgemak. Heb je hier vragen over of wil je ondersteuning? Bekijk dan onze Microsoft 365 support pagina.

Vrijblijvend advies

reCAPTCHA is required.