ICT beheer uitbesteden

Ruben: Uw Microsoft 365
Teamwork specialist

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Office 365

Waarom zou je ICT beheer uitbesteden aan een extern ICT bedrijf? Als ondernemer ken je ondertussen de belangrijkste redenen wel. Het is financieel aantrekkelijk, zorgt voor een hogere productiviteit onder werknemers en werkprocessen zijn beter ingericht. Maar wat zijn nog meer goede redenen om je ICT beheer uit te besteden? 

Storingen vlotter verholpen
Een probleem of storing komt natuurlijk altijd op het minst gelegen moment. Iedereen is al extra druk met een grote klus en ineens loopt het geheel vast. Niemand kan verder. Ben je afhankelijk van een interne ICT’er dan moet deze wel net op dit moment aanwezig zijn én bekend zijn met het probleem en beschikken over de kennis om dit snel op te lossen. Dan is ICT beheer uitbesteden een aantrekkelijke oplossing, want ligt je hele bedrijf onverhoopt stil, dan is support snel geregeld en je problemen vlot opgelost. Altijd snel beschikken over ICT specialisten. Dat is het gemak van IT aanspreekpunt: realiseren van verbeteringen op het gebied van kwaliteit en kosten die intern niet kunnen worden gerealiseerd.

Altijd up-to-date
Storingen verhelpen kost immers meer tijd dan het voorkomen van dezelfde storingen. Een externe ICT partij die op abonnementsbasis werkt, is er dus bij gebaat om de ICT-infrastructuur van jouw bedrijf up-to-date te houden. Zo ben jij er zeker van dat jouw apparaten goed worden gemonitord en ge-update worden. Dit zorgt er weer voor dat jouw medewerkers kunnen doorwerken zonder onderbrekingen.

Beschikking over de laatste technieken
Om nog even verder in te haken op het onderwerp van kennis van een eventuele interne ICT’er: deze kracht kent natuurlijk jouw bedrijf door en door en weet wat jouw organisatie nodig heeft. Dit neemt echter niet weg dat een externe partij dit ook voor jouw bedrijf kan betekenen. Daarnaast moet je jezelf afvragen of een interne ICT’er altijd de nieuwste technieken zal gebruiken of kiest voor dat wat vertrouwd is en waarvan hij/zij weet dat dit voor jouw bedrijf werkt. Je loopt het risico dat je bedrijf achterloopt op de techniek, met alle gevolgen van dien. Je laat als bedrijf hierdoor kansen om te vernieuwen en verbeteren liggen. Ook daarom is ICT beheer uitbesteden een mooi alternatief om altijd te beschikken over de nieuwste technieken, eventueel op maat gemaakt voor jouw bedrijf.

IT aanspreekpunt helpt jouw bedrijf graag verder.
Wil je graag meer weten of contact met ons opnemen over jouw eigen thuiswerkplek? Hier vind je meer informatie. Wij horen graag van jou!

Vrijblijvend advies

reCAPTCHA is required.