De voordelen van een online back-up

Ruben: Uw Microsoft 365
Teamwork specialist

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Office 365

Wanneer je elke dag weer nieuwe data toevoegt aan je bedrijf, is het een geruststelling als er een back-up van deze informatie online staat. Mocht je dan de pech hebben dat er wat gebeurt met je data op pc, laptop, server of NAS, dan is dit gemakkelijk te herstellen. Dit zijn de 6 belangrijkste voordelen van een online back-up.

Volledig geautomatiseerd

Zelf elke dag een back-up maken van alle data kan een tijdrovende klus zijn. Dan is prettig dat dit proces geautomatiseerd kan worden. Dit betekent dat je hier niet meer naar om hoeft te kijken, tenzij je daadwerkelijk een back-up nodig hebt.

Externe locatie

In tegenstelling tot een lokale back-up, staan alle gegevens bij een online back-up altijd veilig extern opgeslagen. Heb je als bedrijf de pech dat zich zaken voordoen zoals diefstal of brand? Dan is je data veilig. Nou zijn de kansen op diefstal en brand wellicht niet zo groot, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat een medewerker per ongeluk belangrijke documenten verwijderd. Kortom, een online back-up is altijd een goed idee.

de voordelen van een online back-up

Eenvoudig herstellen

Is er dan toch onverhoopt iets gebeurd waardoor er gebruik moet worden gemaakt van een back-up? Bij verlies van data is het eenvoudig om deze te herstellen. U geeft aan welke back-up er terug gezet moet worden en de back-up tool regelt de rest.

Tijdbesparend

Zoals wij al eerder aangaven kan het handmatig maken van een back-up een tijdrovende klus zijn. Zeker als je elke dag meerdere back-ups wil maken. Een online-back-up tool die alles automatisch uitvoert is dan een ideale oplossing. Eenmalig instellen en daarna worden de back-ups volledig automatisch gemaakt zonder dat je hier als bedrijf last van ondervindt.

Meerdere versies

Één van de minder bekende voordelen van een online back-up systeem is dat er bij online back-ups meerdere versies bewaard kunnen worden. Dit is om te voorkomen dat er data verloren wanneer deze niet in de meest recente versies meer aanwezig is.

Kostenbesparend

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: wanneer je gebruik maakt van een geautomatiseerd systeem dat extern online back-ups voor je bedrijf maakt, bespaar je jezelf een hoop kosten. Want wil je zelf lokaal back-ups maken dan zal je moeten investeren in dure apparatuur en software.

Benieuwd naar de mogelijkheden en eventuele andere ICT oplossingen voor jouw bedrijf? Lees hier meer over de diensten die IT aanspreekpunt te bieden heeft. 

Vrijblijvend advies

reCAPTCHA is required.