Meer nieuwsberichten:

Breng je videovergaderingen naar een hoger niveau

Logitech legt al jaren de lat hoog in de sector met opvallend intuïtieve en hoogwaardige video-oplossingen. Nu komen ze met drie nieuwe producten om videovergaderingen naar een hoger niveau te tillen. Wij zetten de nieuwe apparatuur voor je op een rij en bespreken de...

Microsoft Secure Score

Online veiligheid is van groot belang en wordt alleen maar belangrijker. Maar hoe weet je nou hoe veilig jouw online omgeving is? Hoe veilig is Microsoft 365 op je apparaten ingesteld? Om deze vraag te beantwoorden heeft Microsoft een tool ontwikkeld die analyseert...

Thuiswerken en Beveiliging: wat zijn de Risico’s?

Of het nu voor de gezondheid van werknemers is of simpelweg efficiëntie, ondernemers krijgen steeds meer te maken met thuiswerkers. Thuiswerken kan tegenwoordig erg fijn zijn voor bedrijven en met behulp van online software zoals Microsoft 365 gaat dit moeiteloos....

Kwart van werknemers vindt slechte software reden om te stoppen

In een recent onderzoek van Freshworks blijkt dat 24% van de ondervraagden er serieus over na zou denken om van baan zou wisselen wanneer de software niet voldoende aansluit bij de werkprocessen. Onder millennials is dit zelfs 30%. Een kwart van de werknemers vindt...

N

ICT Ontzorging

ICT volledig geregeld

Focus je op de leuke dingen, wij doen de ICT!

Wanneer je elke dag weer nieuwe data toevoegt aan je bedrijf, is het een geruststelling als er een back-up van deze informatie online staat. Mocht je dan de pech hebben dat er wat gebeurt met je data op pc, laptop, server of NAS, dan is dit gemakkelijk te herstellen. Dit zijn de 6 belangrijkste voordelen van een online back-up.

Volledig geautomatiseerd

Zelf elke dag een back-up maken van alle data kan een tijdrovende klus zijn. Dan is prettig dat dit proces geautomatiseerd kan worden. Dit betekent dat je hier niet meer naar om hoeft te kijken, tenzij je daadwerkelijk een back-up nodig hebt.

Externe locatie

In tegenstelling tot een lokale back-up, staan alle gegevens bij een online back-up altijd veilig extern opgeslagen. Heb je als bedrijf de pech dat zich zaken voordoen zoals diefstal of brand? Dan is je data veilig. Nou zijn de kansen op diefstal en brand wellicht niet zo groot, maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat een medewerker per ongeluk belangrijke documenten verwijderd. Kortom, een online back-up is altijd een goed idee.

de voordelen van een online back-up

Eenvoudig herstellen

Is er dan toch onverhoopt iets gebeurd waardoor er gebruik moet worden gemaakt van een back-up? Bij verlies van data is het eenvoudig om deze te herstellen. U geeft aan welke back-up er terug gezet moet worden en de back-up tool regelt de rest.

Tijdbesparend

Zoals wij al eerder aangaven kan het handmatig maken van een back-up een tijdrovende klus zijn. Zeker als je elke dag meerdere back-ups wil maken. Een online-back-up tool die alles automatisch uitvoert is dan een ideale oplossing. Eenmalig instellen en daarna worden de back-ups volledig automatisch gemaakt zonder dat je hier als bedrijf last van ondervindt.

Meerdere versies

Één van de minder bekende voordelen van een online back-up systeem is dat er bij online back-ups meerdere versies bewaard kunnen worden. Dit is om te voorkomen dat er data verloren wanneer deze niet in de meest recente versies meer aanwezig is.

Kostenbesparend

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: wanneer je gebruik maakt van een geautomatiseerd systeem dat extern online back-ups voor je bedrijf maakt, bespaar je jezelf een hoop kosten. Want wil je zelf lokaal back-ups maken dan zal je moeten investeren in dure apparatuur en software.

Benieuwd naar de mogelijkheden en eventuele andere ICT oplossingen voor jouw bedrijf? Lees hier meer over de diensten die IT aanspreekpunt te bieden heeft. 

Stel je vraag!

reCAPTCHA is required.