Standaard openen met.. programma wijzigen

Standaard openen met .. Wijzigen

Je hebt honderden verschillende bestandstypes die met meerdere programma’s geopend kunnen worden. Microsoft komt met een handige optie om standaard een bepaald bestandstype te openen met een aangegeven programma. Een voorbeeld is dat PDF bestanden automatisch worden geopend in de internet browser, alleen het kan zijn dat je meer functies benodigd bent en het daarom wil openen met een ander programma zoals Adobe Reader.

Zo wijzigt u standaard programma’s voor het openen van bestanden:

Stap 1: Klik links onderin op de startknop
Stap 2: Klik op Instellingen (het pictogram met een tandwiel)
Stap 3: Klik op Apps
Stap 4: Klik aan de linkerkant op Standaard-apps
Stap 5:
Hier kunt u een keuze maken uit de standaard apps
Stap 6: voor een uitgebreidere keuze kunt u kiezen uit de optie Standaard-apps per bestandstype kiezen

U heeft nu standaard apps ingesteld voor het openen van bestanden.

Vorige Hoe wijzig ik mijn wachtwoord in Windows 10?