Hoe maak ik ruimte vrij op mijn computer?

Computer opschonen

Na langdurig gebruik van uw systeem zonder deze op te schonen, komt er een moment waarop uw systeemschijf vol raakt. Dit zorgt ervoor dat uw systeem trager gaat werken. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd, uw systeem op te schonen zodat er meer ruimte beschikbaar is voor opslag en uw systeem weer sneller gaat werken.

Zo maakt u ruimte vrij op uw systeem:
Dit bericht gaat onder de video verder

Stap 1: Klik links onderin op de startknop
Stap 2: typ hier “Schijfopruiming” en druk vervolgens op enter
Stap 3: Selecteer wat u wilt verwijderen

Tip! Het is beter om de map “Downloads” handmatig op te schonen om verlies van belangrijke bestanden te voorkomen.

Stap 4: Klik na het selecteren op OK
Stap 5:
Een melding komt in beeld met de vraag of u zeker weet het opschonen te starten en dus de geselecteerde bestanden permanent te verwijderen, klik hier op Bestanden verwijderen

U heeft nu het opschoonproces doorlopen en de geselecteerde bestanden zijn verwijderd.

Wilt u binnen uw bedrijf de Microsoft Office apps volledig in laten richten op uw bedrijfsprocessen
en daarnaast back-ups van documenten, beveiliging en onbeperkt support ontvangen?
Overweeg het afnemen van een Microsoft pakket via IT aanspreekpunt.

Of wilt u juist helemaal geen omkijken hebben naar ICT zaken?
Overweeg zakelijke ICT ontzorging via IT aanspreekpunt.

Volgende Hoe wijzig ik mijn pincode in Windows 10?