Hoe deel ik mijn agenda in Outlook?

In Outlook heeft u de optie om uw agenda te delen met collega’s. Dit kan erg handig zijn zodat uw collega’s precies weten of u beschikbaar bent. Zelf heeft u de volledige controle over het machtigingsniveau die u uw collega’s toewijst. Zo kan het wenselijk zijn om het secretariaat als gedelegeerde aan te wijzen zodat zij ook afspraken kunnen maken, verplaatsen en wijzigen.

Agenda delen werkt alleen als het protocol van uw e-mail provider dit ook ondersteund. Microsoft365 bevat standaard deze functionaliteit. Heeft u echter een e-mail account op basis van IMAP. Dan werkt deze functionaliteit niet.

Agenda delen in Outlook

Stap 1: Open Outlook en navigeer naar de agenda weergave
Stap 2: Klik met de rechtermuisknop op uw eigen agenda en klik op “Machtigingen voor delen…

Er opent zich nu een venster waarin u alle huidige machtigingen op uw agenda kunt bekijken. Standaard heeft de gehele organisatie beperkte lees rechten. Zo kan iedere collega zien of u bezet bent of niet. Verder zien zij geen inhoudelijke informatie. Hier kunt u de rechten voor het gehele bedrijf in één keer aanpassen. Of alleen maar specifieke personen toevoegen

Stap 3: Klik op toevoegen en zoek de persoon op die u wilt machtigen. Sluit vervolgens af met OK

Stap 4: In het totale overzicht ziet u nu de persoon staan die u in stap 3 heeft geselecteerd. Selecteer het gewenste machtigingsniveau en sluit af met OK

U heeft nu een collega machtigingen gegeven om uw agenda in te zien. Nu is het handig dat de collega uw agenda toevoegt in zijn agenda

Hoe u een gedeelde Outlook agenda opent? Dat leggen wij hier uit!

Overweeg zakelijke ICT ontzorging via IT aanspreekpunt.

Vorige Hoe archiveer ik e-mail in Outlook?
Volgende Hoe open ik in Outlook een gedeelde agenda?