Hoe kunnen we helpen?
Inhoudsopgave
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Facebook Privacy Gegevens

Heb jij ook wel eens opgemerkt dat je gerichte reclame krijgt, op jouw telefoon, zonder dat jij hier om hebt gevraagd? Ben je er bewust van dat jij Facebook ongevraagd toestemming geeft als je de app op je telefoon hebt en zij hiermee alles van jou kunnen weten, ook op het moment dat jij geen gebruik maakt van Facebook? Jouw gegevens worden niet alleen gehaald uit de activiteiten die jij onderneemt op het platform, maar ook uit andere Apps die jij hebt gedownload op jouw telefoon. Denk hierbij ook aan de Bankieren App. Jij wil waarschijnlijk niet dat Facebook weet hoeveel jij op de bank hebt staan of wat jij in je privé leven doet. Volg daarom de volgende stappen om dit uit te schakelen in je Facebook privacy gegevens. 

Stap 1: Pak je telefoon en ga naar je Facebook App
Stap 2: Druk op het Menu (rechts boven in – 3 streepjes voor Android)
Stap 3: Scrol naar beneden en klik op ‘Instellingen en privacy’

facebook privacy gegevens stap 1

Stap 4: Het venster opent zich en je drukt op ‘Instellingen’ (de bovenste in de lijst)

Facebook Privacy gegevens stap 2

Stap 5: Scrol naar ‘Je Facebook-gegevens’ en druk op ‘Activiteit buiten Facebook’ (de 3e keuze). 

Facebook Privacy gegevens stap 3

Je kunt in dit venster zien welke gegevens Facebook van jou heeft verkregen. Je ziet dan allerlei afbeeldingen van verschillende Apps verschijnen. (Op de afbeelding hierboven was de instelling alvorens uitgeschakeld, vandaar dat je geen gegevens ziet staan).

Stap 7: Druk op ‘Geschiedenis wissen’, en daarna nogmaals op de blauw balk onderaan het scherm (Je krijgt daarna een melding met dat je gegevens zijn gewist).

Facebook Privacy gegevens stap 4

Stap 8: Dan kom je terug in het vorige venster (‘Je activiteiten buiten Facebook’) en druk je op ‘Meer opties’ , en daarna op ‘Toekomstige activiteit beheren’. Daarna druk je nogmaals op ‘Toekomstige activiteit beheren’, in een volgend venster (op de blauwe balk onderaan je scherm).

Facebook Privacy gegevens stap 5

Stap 11: Zorg ervoor dat het balkje ‘grijs’ is i.p.v. blauw, door op het balkje te drukken. Met deze stap zorg je ervoor dat alles is uitgeschakeld in je Facebook privacy gegevens. Je ziet daarna in het venster staan: ‘Er is momenteel geen activiteit om weer te geven’. 

Facebook Privacy gegevens stap 6

Volgende Hoe wijzig ik mijn pincode in Windows 10?