Net-LinQ Inspectie & Advies

IT aanspreekpunt heeft complete herstructurering van werkplekken, netwerk en data-opslag verzorgd.

NET-LINQ Inspectie & Advies b.v.

In het verleden regelde Net-LinQ de IT-zaken intern. Voor de complexere zaken werden waar nodig specialisten ingehuurd. Na verloop van tijd merkte Leo Lenting, eigenaar van Net-LinQ, dat er steeds minder tijd beschikbaar was voor IT-zaken. Hierdoor werd het bijhouden van de laatste ontwikkelingen steeds lastiger. Met als gevolg vertraagde ontwikkeling van apparatuur, netwerk en dataopslag. Om de betrouwbaarheid van de systemen te waarborgen werd er daarom gezocht naar een extern bedrijf die deze IT-zaken kon overnemen. Zo kwam IT aanspreekpunt in beeld.

Bedrijfsprofiel

NET-LINQ Inspectie & AdviesNet-LinQ geeft gecertificeerde, onafhankelijke en onpartijdige inspecties en adviezen op gebied van (industriële) elektrotechnische installaties. Bij dit bedrijf wordt veel waarde gehecht aan een goed functionerende bedrijfsvoering waarbij efficiëntie, effectiviteit en veiligheid voorop staan. IT aanspreekpunt ondersteunt en verbetert hierin de IT processen om zo resultaten te maximaliseren.

ICT werkzaamheden

Doordat het bedrijf groeide, complexer werd en er minder tijd was om zelf alle IT-zaken op te pakken is er besloten om een extern IT-bedrijf in te schakelen. Hierbij werd gekozen voor IT aanspreekpunt.

Opvallend is dat nagenoeg alle IT-bedrijven zich richten op “de grote vissen”. Wij zijn een kleine onderneming en konden daardoor onvoldoende aansluiting vinden bij diverse organisaties. Wij zijn op advies van een relatie in contact gebracht met Martin en Ruben. Er heeft een kort gesprek plaats gevonden waarna er dankzij de laagdrempelige benadering zich al snel intenties begonnen te ontwikkelen. In een vervolgafspraak konden wij volledig worden geïnformeerd over de eventuele verbetermogelijkheden.

– Leo Lenting

Aan de hand van dit gesprek is besloten om te kiezen voor het totale IT ontzorging pakket waarbij alle werkplekken door IT aanspreekpunt volledig worden beheerd. Daarnaast heeft IT aanspreekpunt een complete herstructurering van werkplekken, netwerk en data-opslag verzorgd.

Leo LentingIn onze branche hebben we regelmatig te maken met verouderde firmware. In de techniek staat de ontwikkeling wat dat betreft helaas niet altijd voorop. Hierdoor waren wij genoodzaakt om een oude stand-alone pc aan te houden, louter en alleen voor deze firmware. Hiervoor heeft IT aanspreekpunt middels een knap staaltje inventiviteit een oplossing bedacht waardoor er niet langer oude systemen “aan de beademing” gehouden hoefden te worden. Bovendien kan er op deze wijze ook geen datalek ontstaan als gevolg van software welke niet meer ondersteund wordt.

– Leo Lenting

Net-LinQ over IT aanspreekpunt

Over de samenwerking met IT aanspreekpunt vertelt Leo Lenting het volgende: “De samenwerking ervaren we als zeer positief. IT aanspreekpunt is een professioneel bedrijf met de juiste kennis, welke volledig aansluit op onze behoefte. Een ander belangrijk punt is dat IT aanspreekpunt je niet laat vervreemden van je eigen netwerk. Ik raad IT aanspreekpunt dan ook zeker aan.

Ze bieden antwoord op een sterk groeiende vraag vanuit zzp’ers alsmede midden en kleinbedrijven. Dit concept laat toe dat je zelf kunt bepalen hoeveel kennis je wenst in te kopen. Hierdoor blijkt een optimale IT-configuratie inclusief onderhoud toch betaalbaar kan zijn.”