Hoe maak je Office 365 veilig

Martin Huiszoon: Microsoft Certified Professional (MCP)

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Office 365

Of je nu directeur bent van een grote onderneming met tientallen desktops, laptops, tablets, telefoons en andere devices, eigenaar van een mkb-bedrijf met een paar computers óf zzp’er met één laptop die je overal naartoe neemt: je wilt dat jouw computer, jouw bestanden én jouw (online) handelingen veilig zijn. Hoe maak je jouw Office 365 Tenant veilig?

Wat is de Office 365 Tenant?

De Office 365 Tenant is jouw omgeving voor Office 365. Hierin staan alle relevante gegevens en toepassingen opgeslagen, wanneer jij gebruik maakt van een cloudservice van Microsoft. Jij kunt hier alle gegevens en programma’s die bij jouw account horen beheren. Zo’n Tenant bestaat meestal uit een account met een door jou gekozen naam en .onmicrosoft.com erachter, maar wij stellen het zo in dat je kunt inloggen met je eigen mailadres en zelfgekozen wachtwoord.

Hoe weet je dat jouw Office 365-omgeving (tenant) veilig is?

Wanneer jouw Office 365 Tenant voldoet aan de Microsoft Secure Score, is jouw cloud-omgeving veilig. Deze securescore is een door Microsoft gemaakte lijst met daarin vele punten die een bedrijf of organisatie kan uitvoeren om Office 365 zo veilig mogelijk te maken.

IT aanspreekpunt helpt je graag met het goed en veilig inrichten van jouw Office 365-omgeving, zodat jij met een gerust hart kunt werken.

Veilig, snel en effectief werken met Office 365 vanaf iedere apparaat

Office 365 maakt de impact van een defect apparaat bijna nihil. Je kunt immers vanaf ieder apparaat veilig en snel verder werken! Dat geldt voor alle applicaties die tot jouw pakket behoren (denk aan Word, Excel, Outlook, OneDrive, SharePoint of Teams). Dat verkleint het effect van een storing aanzienlijk en komt de veiligheid van jouw documenten ten goede.

Office 365 maakt het werken ook een stuk sneller. Je kunt bijvoorbeeld informatie snel en zonder problemen onderling delen. Daarvoor zetten we SharePoint en Microsoft Teams in. En met Microsoft To Do houd je handig taken bij; terwijl je met de Planner-app uitgebreide projectplanning in de schoot geworpen krijgt. Het mooie is dat al deze applicaties en programma’s voor jou als gebruiker van Office 365 beschikbaar zijn, mits je met het juiste pakket werkt.

Veilig, snel en effectief werken met Office 365 vanaf iedere apparaat betekent dus een productief bedrijf. Wil je hierover meer informatie, dan kun je contact met IT aanspreekpunt opnemen. We helpen je met het maken van de juiste keuze voor jouw organisatie én we richten jouw Office 365-omgeving optimaal en veilig voor je in.

Totale Ontzorging: meer veiligheid

Kies je bij IT aanspreekpunt voor het pakket Totale Ontzorging, dan krijg je de mogelijkheid om Office 365 Business Premium of Microsoft 365 Business voor jouw organisatie aan te schaffen. Laatstgenoemde is meer gericht op de inrichting en beveiliging van de gehele werkplek. Het is voor veel (grotere) ondernemingen de kans om de gehele fysieke server te vervangen en volledig in de cloud te gaan werken.

Bij Microsoft 365 Business worden de verschillende Office-applicaties gebundeld met Enterprise Security en Mobility Software, zoals Intune. Dit zorgt ervoor dat (gevoelige) bedrijfsdata niet lokaal wordt opgeslagen op – bijvoorbeeld – een telefoon of tablet van de medewerker. Zo kan er nooit een datalek ontstaan bij diefstal van een (privé)toestel.

Meer weten over Totale Ontzorging? Bekijk ons Totale ICT ontzorging aanbod.

Vrijblijvend advies

reCAPTCHA is required.