5 voordelen van Microsoft SharePoint Online

Ruben: Uw Microsoft 365
Teamwork specialist

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Office 365

Nu steeds meer mensen vanuit huis werken is een digitaal, centraal punt van groot belang. Een online omgeving waar alle medewerkers gestructureerd en efficiënt samen kunnen werken met hun collega’s en toegang hebben tot toepassingen en content. Wij hebben het natuurlijk over Microsoft SharePoint online. Dit programma biedt veel voordelen voor bedrijven. Daarom zetten wij 5 voordelen van Microsoft SharePoint Online voor je op een rij. 

Gemakkelijk beheer van externe gebruikers
Medewerkers van jouw bedrijf kunnen mappen, documenten en sites delen met externe partijen. Dit kan via een Microsoft account dat is gelinkt aan een zakelijke e-mail. Bestanden en sites zijn ook te delen door een ‘Guest Link’ te creëren waaraan rechten gekoppeld kunnen worden, zoals ‘alleen bekijken’ of ‘bewerken’. In dit laatste geval is inloggen dan niet nodig.

En moet de toegang tot deze documenten weer stopgezet worden? Dan is dit gemakkelijk in- en uit te schakelen. Je kunt per persoon en per bestand bepalen wie wel en geen toegang krijgt tot jouw data en bestanden.

Uitstekende beveiliging
Dankzij meerdere security lagen, ben je bij Microsoft verzekerd van uitstekende beveiliging. Van zowel fysieke beveiliging bij datacenters als digitaal d.m.v. BitLocker encryptie en beveiliging van dataverkeer met SSL via HTTP voor hun servers. Daarnaast hebben medewerkers (of externe ICT partijen) als administrator van jouw SharePoint Online ook de mogelijkheid om 2FA (two factor authentificatie) in te stellen voor alle gebruikers van de online omgeving. En gaat er dan toch iets mis, wellicht omdat een medewerker per ongeluk een belangrijk bestand verwijderd heeft, dan hoef je je dankzij automatische backups nooit zorgen te maken over verlies van data. Vraag ons gerust over de mogelijkheden!

5 voordelen van Microsoft SharePoint Online

Flexibel en gebruiksvriendelijk
Wanneer je met producten van Microsoft werkt ben je ervan verzekerd dat je met de beste en krachtigste platformen werkt. Van informatiestromen en documenten beheren tot online samen werken: het is een bijzonder veelzijdig en flexibel platform. Het is zowel gebruiksvriendelijk als flexibel ingericht: er is ontzettend veel mogelijk. Het inrichten van de omgeving kan dan ook zo uitgebreid als je het vaak zelf wilt. Dit betekent wel dat wanneer je het maximale uit het platform wilt halen, je het beste een externe partij kan inschakelen die hier ervaring mee heeft, zoals IT aanspreekpunt.

Schaalbaarheid van Microsoft SharePoint Online
Met Microsoft SharePoint Online betaal je nooit te veel. Je betaalt immers alleen voor dat wat jij nodig hebt. Per maand kun je gebruikers toevoegen en verwijderen aan je abonnement. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen licenties hebt liggen die niet gebruikt worden, maar waar je wel voor moet betalen. Dit betekent ook dat wanneer je bedrijf hard groeit, SharePoint Online gemakkelijk met je organisatie meegroeit.

Vanuit elke locatie werken met Microsoft SharePoint Online
Of je nou thuis, op kantoor of onderweg bent: je hebt Microsoft SharePoint altijd bij de hand. Zo heb je altijd snel toegang tot je bestanden en e-mails en kun je, waar je ook bent, altijd nog even de laatste wijzigingen doorvoeren, een belangrijk bestand doorsturen naar een collega en meer.

Overstappen op SharePoint?
Denk je erover om de overstap te maken naar dit platform van Microsoft maar twijfel je nog? Wij geven advies en kunnen tevens de gehele inrichting verzorgen. Bekijk meer informatie over Sharepoint of neem direct contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Vrijblijvend advies

reCAPTCHA is required.