Een stabiel en veilig WiFi-netwerk

Wij helpen je graag verder bij de inrichting.

Wil je stabiel wireless netwerk (WiFi-netwerk) inrichten?

Dan bent je bij ons op juiste plek. Het inrichten van een WiFi-netwerk lijkt misschien gemakkelijk. Maar dit is echt complexer dan alleen het configureren van een paar access points of switches. Laat het inrichten van je WiFi-netwerk dan ook over aan onze ervaren IT specialisten, zodat jij verder kunt werken aan jouw organisatie.

De veiligheid van WiFi

WiFi bestaat sinds 1997 en ondanks dat de snelheid en de beveiliging veranderd zijn is de techniek nog steeds hetzelfde. Signalen gaan niet door een kabel, maar door de ‘lucht’. Een signaal gaat niet gericht één kant op, maar gaat, net als bijvoorbeeld geluid, alle kanten op. Dus ook door de muren van jouw pand, waardoor een buitenstaander buiten je pand dit signaal op kan vangen. Daarnaast is een WiFi-verbinding minder stabiel dan een bekabelde verbinding en dat is al met al genoeg om je voor te stellen hoe groot het belang van een goede beveiligde WiFi verbinding voor jouw organisatie is.

De risico’s

Er zijn meerdere risico’s voor jouw organisatie als het gaat om het inrichten van een stabiel WiFi- netwerk. Het is namelijk steeds haalbaarder om beveiligde verbindingen te ontsleutelen. Maar denk ook eens aan het risico dat een bezoeker, die het WiFi wachtwoord van jou heeft gekregen, bewust of onbewust SPAM verstuurt via jouw Wifi-netwerk. Kortom redenen genoeg om je zakelijke WiFi- netwerk stabiel en veilig te houden. Want, ondanks de risico’s zijn er gelukkig genoeg maatregelen te nemen.

Martin Huiszoon: Microsoft Certified Professional (MCP)

Neem contact op

Martin Huiszoon: Microsoft Certified Professional (MCP)

Neem contact op

WiFi netwerk inrichten?

IT aanspreekpunt staat voor je klaar.

IT aanspreekpunt neemt jouw WiFi zorgen uit handen 

Zoals je leest is het serieus nemen van het inrichten van uw WiFi-netwerk van groot belang voor je organisatie. Wij snappen dat dit niet tot de kerntaken van jouw organisatie behoort en willen deze grote verantwoordelijkheid dan ook graag uit handen nemen. Voor ons zijn deze taken wel dagelijkse kost. Wil je nog meer weten over het inrichten van een stabiel en veilig WiFi-netwerk voor jouw organisatie of wil je liever direct aan de slag? Wij ondersteunen en adviseren je graag op dit gebied door jouw IT aanspreekpunt te zijn.

Een stabiel en veilig WiFi-netwerk inrichten?

Neem contact met ons op. Dan helpen wij je graag verder.