Inrichten Microsoft Bookings: klanten kunnen zelf afspraak inplannen

Ruben: Uw Microsoft 365
Teamwork specialist

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Office 365

Wanneer je een bedrijf hebt wat voornamelijk draait op afspraak, dan kan het in gebruik nemen van een booking programma je veel tijd schelen. Voornamelijk bedrijven zoals bijvoorbeeld tandartspraktijken, adviseurs en kapperszaken zijn hier enorm bij gebaat. In plaats van telefonisch met elke individuele klant een afspraak inplannen, kunnen klanten zelf hun afspraak inplannen a.d.h.v. de beschikbare uren die jij hebt opgegeven in het systeem. 

Wat is Microsoft Bookings?
Microsoft Bookings is onderdeel van Microsoft 365 en kun je zien als een soort van reserveringsprogramma waarbij jouw klanten op je website een afspraak kunnen inplannen met jou aan de hand van de dagen en uren die jij hiervoor beschikbaar hebt gesteld. Wanneer een klant eenmaal een afspraak heeft gemaakt, kunnen andere klanten niet meer op diezelfde tijd een afspraak maken. Daarnaast kun je de Microsoft Bookings agenda aan je eigen agenda koppelen, zo heb je altijd een compleet overzicht van je planning.

Voordelen Microsoft Bookings
inrichten microsoft bookingsJe kunt tijdens het inrichten van Microsoft Bookings tot in detail je afspraakinstellingen invulling geven. Zo kun je verschillende soorten afspraken opzetten, zodat klanten kunnen kiezen tussen bijvoorbeeld een intake gesprek, advies gesprek of behandeling. Hierbij kun je ook de kosten aangeven zodat klanten precies weten wat ze kunnen verwachten. Ook krijgen zowel klant als jij de bevestiging van de afspraak per e-mail toegestuurd.

Zoals al eerder genoemd, kun je Microsoft Bookings ook koppelen aan je eigen agenda. Dit zorgt er tevens voor dat wanneer jij een belangrijke overleg hebt staan tijdens de uren die jij beschikbaar hebt gesteld voor klanten om in te plannen, deze uren als ‘ niet beschikbaar’ worden gezien door het systeem. Hierdoor kunnen klanten tijdens de uren van jouw belangrijke overleg, geen afspraak maken. Zo ben je er altijd van verzekerd dat je nooit dubbel staat geboekt. En dankzij de automatische herinnering die verstuurd wordt naar zowel jou als de klant, wordt de kans op vergeten afspraken gereduceerd.

Inrichten Microsoft Bookings
Wil je ook graag gebruik maken van deze software en zoek je hulp bij het inrichten van Microsoft Bookings? Wij helpen je graag verder. Bekijk onze Microsoft 365 pagina voor meer informatie en hulp bij het inrichten. Op zoek naar een bredere ontzorging op ICT gebied? Wij helpen jouw bedrijf naar een hoger niveau!

 

 

Vrijblijvend advies

reCAPTCHA is required.