Het belang van proactief ICT Beheer

Ruben: Uw Microsoft 365
Teamwork specialist

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Office 365

Proactief Beheer van ICT is van essentieel belang voor een goed functionerende ICT omgeving en hiermee ook voor de continuïteit van je bedrijfsvoering. Met name wanneer jouw organisatie volledig afhankelijk is van ICT. Een storing of tijdelijk defect in het hart van jouw organisatie kan voor een grote impact zorgen. IT aanspreekpunt zorgt er proactief voor dat jij geen zorgen meer hebt over het ICT beheer van jouw organisatie. 

Wat houdt proactief beheer van ICT precies in?
Proactief beheer van ICT betekent vooruit denken om problemen een stap voor te zijn. Vooruit denken voorkomt ernstige calamiteiten, zoals een ransomware- of DDoS aanval, een datalek, een server die uitvalt of een harde schijf die crasht. Ook voorkomt proactief beheer van ICT dat slimme hackers je systemen binnendringen op zoek naar gevoelige bestanden en informatie met alle gevolgen van dien. 

Bij proactief beheer van ICT van IT aanspreekpunt moet je denken aan een permanente systeembewaking, periodieke inventarisatie en onderhoud, altijd snel en adequaat incidentbeheer en een goede en heldere communicatie met onze klanten. 

Het belang van proactief beheer van ICT
In een eerder artikel hadden we het over het belang van een goede bedrijfscontinuïteit. Alles moet het altijd en overal doen, up-to-date zijn en nog veilig ook. De rol van ICT beheer is groot en onmisbaar geworden. Gelukkig kan het inzetten van ICT beheer deze continuïteit waarborgen. Maar met het inrichten van een ICT omgeving alleen ben je er nog niet. De server kan nog steeds ’s nachts uitvallen en een update kan te laat zijn doorgevoerd. Zo kan slecht updatebeheer ineens de oorzaak zijn van een grote datalek. Proactief beheer is dus onmisbaar geworden omdat er vaak al signalen zijn geweest voordat er daadwerkelijk problemen ontstaan. 

Proactief monitoren
Een belangrijk onderdeel van ICT beheer is het proactief monitoren. En dat kan gelukkig zonder dat jij of je medewerkers hier hinder van ondervinden. Op afstand controleren wij met enige regelmaat of alle systemen nog goed functioneren en of er onregelmatigheden te detecteren zijn. Signaleren wij een foutmelding, dan verhelpen wij deze zo snel mogelijk. Hiermee zorgen wij voor een effectieve en veilige werkplek, onder andere beschermt tegen ongewilde aanvallen. 

De voordelen van proactief beheer van ICT op een rijtje

  • Geen zorgen meer over ICT 
  • Voorkom problemen voor je er zelf erg in hebt 
  • Preventief onderhoud 
  • Voorspelbare kosten
  • Altijd optimaal beveiligd 
  • Een ervaren servicedesk voor al jouw ICT vragen

IT aanspreekpunt voor een proactieve benadering van jouw ICT beheer
Het belang van proactief beheer van ICT is zoals je merkt groot. Proactief handelen kan het verschil maken voor deze continuïteit en veiligheid. Voor ons is ICT beheer dagelijkse kost, maar wij snappen dat ICT beheer niet tot de kerntaken van jouw organisatie behoort en willen dit dan ook graag uit handen nemen. Wij ondersteunen jouw graag op dit gebied door jouw IT aanspreekpunt te zijn. Hebben wij je interesse gewekt? Bekijk onze ICT beheer diensten hier. 

Vrijblijvend advies

reCAPTCHA is required.