Het belang van een goede computerbeveiliging voor jouw organisatie

Ruben: Uw Microsoft 365
Teamwork specialist

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Office 365

Wil jij alle computer devices binnen jouw organisatie goed beveiligen tegen bedreigingen zoals virusaanvallen, DDoS-aanvallen en spam? Het belang van een goede computerbeveiliging voor jouw organisatie is groot. Hoe beveilig je jouw bedrijf zo goed mogelijk tegen aanvallen?

Een extern ICT bedrijf
Niet alleen computervirussen, maar ook andere kwaadwillende programma’s, zoals trojan horses en spyware, vormen een steeds groter gevaar. Slimme hackers dringen op verschillende manieren systemen binnen, op zoek naar gevoelige bestanden en informatie. Ze gebruiken deze informatie zelf, verkopen deze door en gebruiken het zelfs voor chantage. Om dit te voorkomen is het heel belangrijk om op meerdere lagen goed beveiligd te zijn. IT aanspreekpunt is jouw partner op het gebied van computerbeveiliging. Wij zorgen voor de juiste antivirus software, een veilige cloudopslag én voor een extra beveiliging zoals DNS filtering. Ook zorgen we voor een goede mailbeveiliging om infecties op het systeem te voorkomen.

De beveiliging van Microsoft 365
Werk je met Microsoft 365 dan zijn er veel geavanceerde functies beschikbaar om jouw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Deze optimale security is nodig om datalekken te voorkomen, data te beveiligen en malware en phishing e-mails buiten de deur te houden. Zodat jouw organisatie optimaal kan blijven profiteren van de mogelijkheden om efficiënt (samen) te werken in een beveiligde omgeving.

Wil jij Microsoft 365 inrichten in jouw organisatie? Dit is een taak die je met alle vertrouwen in onze handen kunt leggen.
Meer informatie vind je hier.

Antivirus
Antivirus software identificeert computervirussen en probeert ze vervolgens tegen te houden en te verwijderen. De software zal continu alle bestanden die worden binnengehaald controleren op, bij de antivirus software bekende, virussen. Een goede antivirus software is dus erg belangrijk om al jouw systemen te beveiligen tegen ongewenste hackers en virussen. Want, het voorkomen van deze ongewenste software is altijd beter dan het genezen ervan.
Je kunt er van uit gaan dat een goed antivirus programma niet standaard op een computer staat. Wij helpen bedrijven dan ook vaak bij het installeren van een actueel en 100% veilig antivirus programma.

Het belang van een goede computerbeveiliging voor jouw organisatie

DNS filtering
Er zijn veel factoren die een gebruiker nodig heeft om veilig verbinding te maken met het netwerk. Eén daarvan is het Domain Name System, ook wel bekend als DNS. Dit DNS kan echter ook beveiligingsproblemen veroorzaken en worden aangevallen door hackers die de veiligheid en privacy van jouw organisatie in gevaar brengen. Gelukkig zijn er tal van tools om jou hiervoor te beschermen. Een voorbeeld hiervan is DNS-filtering. DNS filtering is een techniek om de toegang tot bepaalde websites of IP-adressen te blokkeren. Een manier om jou te beschermen tegen hackers die jouw systeem of netwerk willen infecteren.

E-mailbeveiliging
Het belang van een goede computerbeveiliging voor jouw organisatie wordt extra duidelijker wanneer wij kijken naar e-mailbeveiliging. In de afgelopen jaren is e-mail een serieus en veel gebruikt communicatiemiddel geworden, zakelijk en privé. Er wordt veel gevoelige en vertrouwelijke informatie per mail verstuurd. Wij vinden dat e-mail altijd veilig van afzender naar ontvanger zou moeten gaan. Helaas zijn er kwaadwillenden die jouw bedrijfssystemen binnendringen via e-mail. Want een e-mailbericht met een verdachte link en zelfs het e-mailbericht zelf kunnen er al voor zorgen dat jouw systeem geïnfecteerd raakt. Een goede mailbeveiliging is daarom erg belangrijk om deze infecties binnen jouw bedrijfssystemen te voorkomen. IT aanspreekpunt doet er dan ook alles aan om ook de veiligheidsrisico’s van jouw mail tot een minimum te beperken.

Cloudopslag
Computerbeveiliging kun je heel breed toepassen. Zo kun je door je bestanden te bewaren in de cloud ook een veilige omgeving creëren. Op deze manier voorkom je datalekken. Het opslaan van documenten in de cloud is dus niet alleen voor het gemak, maar zeker ook voor de veiligheid. Gelukkig is deze omgeving, waar bestanden veilig worden opgeslagen om verlies te voorkomen, tegenwoordig bijna ondenkbaar.

IT aanspreekpunt ontzorgt jouw organisatie
Hackers verzinnen constant nieuwe manieren om door digitale muren te breken. Helaas doen ze dit veelal met succes. De gevolgen hiervan zijn niet te overzien, qua bedragen en denk ook aan de imagoschade die je als bedrijf kunt lijden. Het belang van een goede computerbeveiliging voor jouw organisatie is dus groot.

Wij snappen dat dit voor veel onzekerheid kan zorgen. En beseffen ons ook dat binnen jouw organisatie wellicht niet de juiste kennis aanwezig is. Daarom bespreken wij graag alle mogelijkheden zodat wij jou volledig kunnen ontzorgen op het gebied van computerbeveiliging. Bekijk al onze ICT beheer diensten of neem contact met ons op.

Vrijblijvend advies

reCAPTCHA is required.