Stabiel en snel internet

Internet problemen?

Goed signaal, maar slechte verbinding?

Een goed werkend en snel internet-netwerk is voor u als bedrijf van essentieel belang. Wij zorgen ervoor dat uw werkplek optimaal voorzien is op dit gebied, tevens zorgen wij voor de beveiliging van uw Wifi of internet verbinding

Voorbeeld 1: krachtige Wifi router

Stelt u zich eens voor dat u achteraan bij een concert staat. U hoort de artiest luid en duidelijk optreden. Zou u zelf over de hele afstand van de zaal iets naar de artiest willen roepen dan heb je een erg grote kans dat de artiest u niet hoort. In dit geval zou de artiest de nieuwe krachtige router zijn en u zelf een smartphone die niet luid genoeg is om de artiest te bereiken.

Voorbeeld 2: Wifi repeaters

IT aanspreekpunt komt regelmatig klanten tegen die meestal op aanraden van de internet provider een wireless repeater aanschaffen. Het klopt dat het bereik dan groter wordt. Er wordt alleen niet verteld dat de snelheid vaak tot de helft wordt gereduceerd.

Stel u bent op vakantie in een land waar u niet kunt communiceren zonder tolk. U geeft aan de tolk door wat u wilt zeggen waarna de tolk uw boodschap weer aan de lokale bevolking doorgeeft. De tolk hoort daarna het verhaal aan van de lokale bevolking en geeft dit weer door aan u. Op zekere hoogte is dit gelijk aan een wireless repeater. De communicatie komt er wel, alleen door de tolk(repeater) wordt het communiceren een stuk trager.

Iedere situatie is uniek

Doordat er bij wifi altijd sprake is van tweerichtingsverkeer is het van belang dat IT aanspreekpunt eerst goed uw werkomgeving in kaart brengt. Hoeveel en welke apparatuur is er momenteel aanwezig? Wat is de afstand? Dient er een gasten netwerk te komen? Is er de mogelijkheid om een installateur nieuwe kabels aan te laten leggen?

Na het in kaart brengen van de situatie zal IT aanspreekpunt u een voorstel doen om uw netwerk op orde te maken.

 

Wat kunnen we voor u betekenen?

  • Netwerk testen
  • Adviseren
  • Apparatuur leveren en configureren
  • Huidige apparatuur optimaliseren
  • De beste locaties aanwijzen voor de huidige of het nieuwe apparatuur
  • Beheer overnemen huidig netwerk

Benieuwd wat IT aanspreekpunt voor u kan betekenen?