beveiliging

Specialist in het opzetten van een IT beveiligingsbeleid

Privé telefoon met bedrijfsdata? Veel bedrijven zijn zich er niet van bewust dat de zakelijke e-mail en bijlage geback-upt worden in een persoonlijk Gmail of Icloud account.

– Ruben Talman: Beveiliging specialist, IT aanspreekpunt

Cybersecurity

Samen zorgen wij ervoor dat uw bedrijfsgegevens optimaal beschermd zijn.

Vraag jij je regelmatig af of je bedrijfsdata veilig is opgeslagen? Wat als mijn collega per ongeluk alles verwijderd? Ben ik beschermd tegen bedreigingen van buitenaf zoals Ransomware? Hoe om te gaan met data van medewerkers die uitdienst treden? 

IT aanspreekpunt gaat samen met jou een implementatie plan maken om de IT beveiliging naar een hoger niveau te tillen. Bij het maken van het plan hanteren wij de drie pijlers van beveiliging, gebruiksgemak en beheerbaarheid. Veiligheid mag tenslotte geen belemmering worden. 

 

Identiteit Beveiliging

Beveiliging gekoppeld aan het gebruikersaccount van de gebruiker. Elk apparaat waarmee de desbetreffende medewerker inlogt dient door het toepassen van voorwaardelijke toegang te voldoen aan het opgestelde beveiligingsbeleid anders kan diegene niet bij de bedrijfsdata. 

Voorbeeld: 

Geen actieve virusscanner? Dan geen toegang. 

Netwerk beveiliging

Het netwerk wordt beveiligd tegen bedreigingen van binnen- en buitenaf. Door het netwerk te segmenteren met VLAN’s kunnen bezoekers niet bij het interne netwerk. 

Door Intrusion Detection/Prevention System (IDS/IPS) te activeren wordt het netwerk tegen veel voorkomende aanvallen beschermd. 

Microsoft365 Beveiliging

Microsoft365 bevat meer dan 20+ applicaties die allemaal bedrijfsdata kan bevatten. Microsoft365 kan op elk apparaat in de webbrowser benaderd worden. Door Microsoft365 te beveiligen houdt je grip op de bedrijfsdata. 

Voorbeeld:  

Medewerkers mogen geen bestanden uit SharePoint/Outlook op hen privé apparaat downloaden.

Apparaat beveiliging

Centraal instellen dat elk apparaat beveiligd is en niet uit te schakelen is door de computergebruikers 

Voorbeeld:  

Elk apparaat dient te zijn voorzien van Bitlocker encryptie, anti-virus beveiliging en een moeilijk wachtwoord. 

E-mail beveiliging

Voorkom ransomware, phishing, spam en foute links door het toepassen van e-mail beveiliging. Wij kunnen zelfs een phising training aanbieden om de medewerkers bewust te maken van hoe zij een foute e-mail kunnen herkennen. Het zal je verbazen hoeveel mensen klikken op een neppe track en trace link van bekende pakketdiensten.

Wachtwoord beveiliging

Ieder bedrijf maakt veelal gebruik van diverse applicaties met elk hen gebruikersnaam en wachtwoord. Door het implementeren van een password manager behoudt je overzicht en controle. Machtig een stagiair tot een gedeeld account maar scherm inzage en kopiëren van het wachtwoord af. Zo hoef je niet bang te zijn dat na het uitdienst treden dat je wachtwoorden bekend zijn. 

 

Waarom samen met IT Aanspreekpunt de beveiliging optimaliseren?

Wij hanteren de harmonie tussen beschikbare bedrijfsmiddelen, beveiliging, gebruikersgemak en beheerbaarheid. Beveiliging mag geen hinder in de dagelijkse werkzaamheden als gevolg hebben. De duurste systemen kunnen aangeschaft worden terwijl beveiliging soms ook een juridisch vraagstuk kan zijn door slechts de medewerkers een extra clausule te laten tekenen. We make IT easy. 

Altijd je beveiliging up-to-date? In ons totale ontzorgingsabonnement beveiligen we jouw IT omgeving!

  • Identiteit beveiliging
  • Netwerk beveiliging
  • Microsoft365 beveiliging 
  • Apparaat beveilging
  • Email beveiliging
  • Wachtwoord beveiliging
 
Altijd je beveiliging up-to-date?
In ons Totale Ontzorgingsabonnement beveiligen wij jouw IT omgeving!

 

Ruben Talman

Microsoft Teamwork Specialist

Meer weten?

Heb je vragen over ICT ontzorging? Neem gerust contact met ons op.

reCAPTCHA is required.